Forventningens glæde er den største

1
Jens Zimmer Christensen.
Jens Zimmer Christensen.

TORSDAGSKLUMME: Politikerne har det med at love i en valgkamp, og heller ikke denne gang har de holdt sig tilbage. Når det kommer til at vise, den gode vilje er andet end ord, kniber det mere. Ingen prestige at være politisk ordfører for turisme.

Af Ejvind Olesen

”Dansk turisme er værd at satse på i bestræbelser på at skabe ny vækst og beskæftigelse.” Sådan skrev formand for Horesta, Jens Zimmer Christensen, forleden på hjemmesiden som en velkomst til nye ministre og politikere, som i den senere tid har aflagt besøg og lovet den største opmærksomhed.

Formanden fortsatte; ”Nu er det tid til at sætte handling bag ordene. Løfter og overordnede diskussioner skal afløses af handling og reelt politisk arbejde.”

Bedre kan det næppe siges, og man skal nu engang være optimist for turismen i Danmark. Selv om vejret absolut ikke opfordrer til det.

Jeg har prøvet i nogle år at følge med i, hvad politikerne egentlig siger, når de er på besøg hos Horesta. Jeg husker kun to med virkelig ”kød på”. Den ene var Ole Sohn, paradoksalt nok. Den anden Henrik Sass Larsen. De resterende var varm luft..

Værst var en paneldebat med Danske Rejsejournalister, hvor fire politiske ordførere fra Christiansborg knap nok var inde i stoffet. Her var ingen synderlig forskel på rød og blå blok.

Hvorfor er det mon sådan? Jeg gik engang på feriemessen i Herning sammen med en ordfører for turisme fra et af de store borgerlige partier.

”Der er ingen prestige i at være ordfører for turisme i Folketinget,” sagde han. ”Det er noget af det, der ligger lavest på skalaen. Når vi endelig har en turismeredegørelse og debat, er salen er næsten tom. Og man skal lede med lys og lygte for at finde en journalist, som gider spørge om noget som helst bagefter.”

Det er nu en halv snes år siden, men jeg er bange for, at det ikke er anderledes i dag. Uagtet de mange smukke ord om vækst og arbejdspladser.

Politikerne vil, når det hele nu er faldet på plads, igen og igen sige: ”Se hvad vi har allerede gjort for turismen. Vi har givet dem lov til at afløfte momsen et hundrede procent på kurser og konferencer. Nu er det andres tur.”

Det var de altså flere år om. Forventningens glæde er stadig den største.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Forventningens glæde er den største"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Regeringen er mindre end 48 timer gammel og allerede antydes løftebrud. Man kan have sine anelser og forventninger, men prøv nu lige at holde bukserne på.

wpDiscuz