FPU forlader Serviceforbundet

lufthavn fly

lufthavn fly

LUFTFART: Flyvebranchens Personale Union er senest i maj næste forår ude af Serviceforbundet. Men FPU bliver i Landsorganisationen, LO, for at skabe stærkere transportsamarbejde. Norwegian er kritikpunkt.

Flyvebranchens Personale Union, der i dag hører under Serviceforbundet i LO, organiserer nærmest alt flyvende personale i Danmark – med undtagelse af SAS.

FPUs medlemmer mindst 1.300 medlemmer er f.eks. piloterne i Danish Air Transport, Jet Time, Primera Air, Sun-Air og Thomas Cook Airlines – samt kabinepersonalet i de fleste af disse. Se hele listen på FPUs hjemmeside.

”Da Ryanair for et år siden lukkede sine danske baser i Billund og København, betragtede vi det som startskuddet til en større indsats. Men Ryanair er ikke eneste brodne kar. Lige nu banker de store selskaber fra Mellemøsten på EUs dør. De ønsker at komme ind med arbejdsvilkår, der får Ryanair til at ligne klassens duks,” hedder det i FPUs nyhedsbrev – det seneste kom i fredags. Her tilføjes: ”Samtidig er der problemer med Norwegian, som benytter enhver tænkeligt gråzone til at stramme skruen over for de ansatte.”

Det var søndag ikke muligt for standby.dk at få en uddybende kommentarer fra FPU.

I FPUs nyhedsbrev stod også: ”luftfartsbranchen er i rivende udvikling. Hvis vi skal modsvare udfordringerne, er det afgørende at udvikle os.”

Derfor er FPU på vej ud af Serviceforbundet for at lave et nyt og stærkere transportsamarbejde – stadig i LO, lyder det.