Fred mellem krydstogter og Tunesien

eurodamCRUISE: Det startede med, at de tunesiske myndigheder nægtede en israelsk statsborger adgang. Det fik Norwegian Cruise Line til boykot. Nu tyder det på, at de øvrige har afklaret forholdet.

Der var fem israelske statsborgere om bord på Holland-Americas Eurodam i sidste uge, da krydstogtskibet skulle anløbe La Goulette i Tunesien. Dermed var der lagt op til noget, som kunne være blevet en alvorlig konflikt.

Det er kun en måneds tid siden, at en israelsk statsborger om bord på Norwegian Cruise Line blev nægtet adgang. Det har fået rederiet til at aflyse alle kommende anløb i år i Tunesien. De øvrige store krydstogtrederier som Royal Caribbean, Princess Cruise og Holland-America har meddelt, at de ville overveje det samme.

Nu ser det imidlertid ud til, at der er indgået en aftale med de tunesiske myndigheder, sådan at israelere lige så vel som andre passagerer kan gå i land.

Det bekræfter kaptajn Henk Keijer fra Holland-America over for standby.dk. ”Vi er blevet lovet, at der ikke bliver problemer for vore israelske passagerer”, siger han døgnet før ankomsten til Tunis-havnen.

Problemer blev der nu alligevel. Men af en helt anden slags. Den hårde forårsstorm gjorde det umuligt at komme i havn med det store skib. Sidevinden var for kraftig.

”Jeg tager ingen chance for skib og passagerer”, sagde kaptajnen. ”Til gengæld giver vi champagne til at vore gæster om bord.”

Og det gjorde de så.