Fuld passager fik fængsel for bombetrussel mod SAS

SAS Airbus A340 i Shanghai.

SAS Airbus A340 i Shanghai.

LUFTFART: En 50-årig mand fra Litauen kaldte SAS-stewardesse for “bitch” på flytur. Men nægter at have truet med at bombe SAS. Han får nu indrejseforbud i Danmark de næste seks år.

En samtale mellem en beruset litauisk passager og en SAS-stewardesse udviklede sig dramatisk på SAS-fly fra Shanghai til København i august. Under samtalen fremsagde den 50-årige angiveligt en bombetrussel mod SAS. Det vurderede Københavns Byret tirsdag, hvor manden fik 30 dages ubetinget fængsel og udvises af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

Manden har dog allerede afsonet sin straf, da han har siddet varetægtsfængslet i en måned, skriver Ritzau.

”Retten finder, at en udtalelse som denne har en sådan karakter, at den fremkalder alvorlig frygt hos stewardessen og besætningen,” sagde retsformand Rikke Ekholm Møllgaard.

I retten fortalte den svenske SAS-stewardesse, at den litauiske passager var vred. Manden spurgte hende blandt andet, om hun vidste, hvem han var.

”Han sagde, ved du, hvad jeg kan gøre? Jeg kan betale en million dollars og bombe SAS,” sagde hun. Manden er noget så eksotisk som direktør for et møbelfirma i Litauen.

Men det ligger langt fra direktørens forklaring i retten. Han indrømmede, at han kaldte en stewardesse for en ”svensk bitch” og bad en anden kabineansat om en liste over besætningens navne for at klage over dem.

Men han siger, at han ikke kom med nogen bombetrussel.

Manden var på forretningsrejse i Shanghai med to kolleger og drak en del alkohol på turen mod København. Han blev vred, da han blev nægtet mere alkohol. Det førte til bombetruslen.

Den 50-årige overvejer at anke sagen.