Koldingfjords direktør, Peter Madsen, foran det i øjeblikket midlertidigt lukkede hotel- og konferencecenter med beviset på at stedet har vundet prisen Årets Konferencecenter 2020. Foto: Danske Konferencecentre.

Gæsterne kårer Danmarks bedste konferencecenter

Baseret på gæstevurderinger er Hotel Koldingfjord kåret som Årets Konferencecenter 2020 foran fem andre kandidater. Bag prisen, der i år blev præsenteret via video, står sammenslutningen Danske Konferencecentre.

”Fokus på forskellighed er nøglen til succes.” Det konstaterede direktør Peder J. Madsen, da han fik beskeden om, at Hotel Koldingfjord er kåret som Årets Konferencecenter 2020.

Prisen blev overrakt via video af Marlene H. Sylvester-Hvid, direktør i Danske Konferencecentre, der står bag kåringen baseret på tusindvis af gæsteevalueringer. Danske Konferencecentre, der har cirka 100 medlemmer, er bookingportal og sparringspartner for mødeplanlæggere i virksomhederne.

Men selv i en branche, der stort set er gået i stå under coronakrisen, er der lyspunkter. Tirsdag fik Peder J. Madsen et større, da han som direktør for Hotel Koldingfjord modtog beskeden om, at gæsterne har kåret hotellet som Årets Konferencecenter 2020.

”Det er en dejlig opmuntring midt i krisen og et tydeligt bevis på, at Hotel Koldingfjords medarbejdere evner at sætte sig i gæsternes sted. Vedkommende personlig service er nøglen til gæsterne, og det er fantastisk, at de kvitterer for det på denne måde,” siger Peder J. Madsen i pressemeddelelse fra Danske Konferencecentre.

Koldingfjord er privilegeret i kraft af en naturskøn beliggenhed. “Beliggenheden er selvfølgelig et stort aktiv for os, men den fordel kunne vi sagtens sætte over styr, hvis ikke vi fokuserede på, at vores service og gæsternes oplevelse også matcher de smukke rammer,” siger Peder J. Madsen.

Han giver æren for de mange konferencegæsters kåring til hotellets engagerede medarbejderne: “Vi har stort fokus på vores medarbejdere, og det her er deres pris,” siger direktøren.

For tiden er Hotel Koldingfjord lukket for gæster på grund af coronakrisen. Det betyder dog ikke, at hotellet, ligger stille hen. ”Vi bruger vi denne ufrivillige pause på at investere massivt i hotellets fremtid,” siger Peder J. Madsen.

Gæsterne bestemmer vinderen
Sammenslutningen Danske Konferencecentre, der står bag prisen Årets Konferencecenter. Sammenslutningen tæller over 100 af landets møde- og konferencecentre, heriblandt Hotel Koldingfjord, og hjælper blandt andet partnerne med netværk, kurser og bookingservice.

”Desuden forpligter vi vores partnere til at lade konferencegæsterne evaluere deres oplevelse, og det er de evalueringer, der alene udgør grundlaget for kåringen af Årets Konferencecenter,” siger direktør i Danske Konferencecentre, Marlene H. Sylvester-Hvid.

Fem andre kandidater
Sidste år vandt nordsjællandske Bautahøj prisen. I år vandt Koldingfjord prisen i konkurrence med de øvrige nominerede: Best Western Plus Hotel Svendborg, Hindsgavl Slot, Rungstedgaard nord for København, Hotel Severin i Middelfart og Pharmakon Konferencecenter i Hillerød.

Relaterede artikler:

De er kandidater til Årets Konferencecenter

En nat i Obamas og Løkkes seng

15 timer med Barack Obama på Koldingfjord