Gatwick overvejer ny landingsbane

London Gatwick Airport undersøger mulighederne for anlæg af endnu en landingsbane i en tid hvor kapaciteten er presset.

Lokale aftaler gør, at Gatwick ikke kan anlægge endnu en landingsbane før 2019 og må klare sig med en enkelt bane til sine 34 millioner passagerer årligt.

Alligevel vil Gatwicks ledelse nu tage problemet op til nye overvejelser og vurdere de miljømæssige virkninger af en ny landingsbane, ligesom man vil se nærmere på mulige arealudvidelser og den økonomiske effekt af forskellige løsningsmuligheder.

London Heathrow rammer loftet for sin kapacitet efter den konservativt ledede regering har blokeret for anlæg af en tredje landingsbane. En kommission, der skal undersøge mulighederne for at udvide lufthavnskapaciteten i området, aflægger rapport i 2015 og en midlertidig rapport næste år.

“Der er klare praktiske fordele ved en ny landingsbane i Gatwick i stedet for en tredje bane i Heathrow. Det vil give mindre miljøpåvirkning og have en større effekt på den samlede kapacitet”, siger Gatwicks CEO Stewart Wingate.

I dag er Gatwick en point-to-point lufthavn hovedsageligt benyttet til leisure flytrafik mens Heathrow er et hub hvor en tredjedel af kunderne er transferpassagerer. En ny landingsbane i Gatwick kan gøre den til et internationalt hub.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.