Gatwick ventes at få ny ejer

Myndighederne ventes i denne uge at kræve opsplitning, fordi det fælles ejerskab af Heathrow, Gatwick og Stansted angiveligt betyder forsinket udvikling, hvilket generer passagererne med overfyldte terminaler.

 

90% af alle passagerer i det sydøstlige England benytter BAAs lufthavne. Samtdig benytter 80% af de skotske passagerer BAA-lufthavnene i Glasgow, Edinburgh og Aberdeen.

I et interview med BAAs bestyrelsesformand sir Nigel Rudd siger han til BBC at han måske må imødese et krav om, at de tre lufthavne omkring London skal have hver sin ejer og at en af de skotske lufthavne skal fravælges.

 

Han betragter det ikke som nogen katastrofe, da der har vist sig enorm interesse for køb af både Gatwick og Stansted. Blandt de interesserede i Gatwick er Tysklands Hochtief, Global Infrastructure Partners, GE-Credit Suisse Investment fond, Australiens Macquarie og Manchester Airport Group.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.