Hovedparten af bestyrelsen for PATA Danmark ved årets generelforsamling; nummer fire fra venstre er Mie Schou, der repræsenterede arrangementets sponsor, Expedia.

Generalforsamling sagde ja til stramninger

PATA-medlemmer, der har tilmeldt sig men ikke møder til foreningens arrangementer, kan ikke deltage i nye aktiviteter før de har betalt no show-gebyr. PATA vil også kritisk gennemgå sin medlemsliste.

Den danske rejsebranches medlemsmæssigt største forening, PATA, fik på sin generalforsamling i København gennemført flere ønsker fra bestyrelsen. Et handlede om en kritisk gennemgang af de private medlemmer. Dem har PATA (Pacific Asia Travel Association) Danmark cirka 150 af, men der er nogen tvivl om, hvorvidt alle opfylder en af foreningens paragraffer om, at private medlemmer skal være ansat i for eksempel et dansk rejsebureau.

”Bestyrelsen har fornemmelsen af, at nogle private medlemmer ikke opfylder denne paragraf; de kunne i stedet være medlem i andre foreninger i rejsebranchen for eksempelvis for tidligere ansatte i branchen. Sponsorerne af PATA’s arrangementer er ikke interesseret i, at der til vores sammenkomster er deltagere, der ikke kan sælge deres produkter. Derfor vil vi nu gennemgå PATA’s medlemsliste med en tættekam,” sagde bestyrelsens næstformand, June Nielsen, til standby.dk efter generalforsamlingen, der havde 60 deltagere.

Sanktionspolitik
Ligeledes på torsdagens generalforsamling på Radisson Blu Scandinavia-hotellet i København fik bestyrelsen godkendt en sanktionspolitik for medlemmer, der har tilmeldt sig arrangementer, men som ikke møder op og undlader at betale no show-gebyret på typisk 250 kroner.

”De bliver ekskluderet til de slipper slanterne og kan indtil da ikke deltage i kommende PATA-arrangementer,” sagde June Nielsen. No show-gebyret på de 250 kroner dækker ikke PATA’s udgifter, da foreningen typisk betaler 4-700 kroner til for eksempel det hotel, hvor arrangementet foregår. PATA har omkring ti medlemmer på den sorte liste, fordi de ikke har betalt no show-gebyrer. Et års medlemsskab af PATA koster 300 kroner for private medlemmer og 2.500 kroner for et firmamedlemskab. Ud over de cirka 150 private medlemmer har PATA Danmark 116 firmamedlemmer.

Et kig på fremtidens flyselskaber
Årligt indbyder PATA til 15-20 arrangementer i Danmark. Blandt de kommende i år bliver en paneldebat 22. marts i København om fremtidens flyselskaber, ligesom der er sat datoer på PATA’s store årlige Worldwide Workshops, 31. oktober i Aarhus og dagen efter, 1. november, i København. Der kommer i år blandt andet også besøg i såvel Københavns som Billund Lufthavn.

PATA Danmarks bestyrelse består af formand Claus Vestergaard Pedersen fra Carlson Rezidor, næstformand June Nielsen fra InterTravel, Christian Bjerre fra British Airways, Claus Bille fra Sunhotels, Henriette Lauritsen fra Billund Lufthavn, Micky Macerias fra Norwegian, Lene Guldmann fra Billetkontoret, Martin Schmidtsdorff fra Atlantic Link og Pakpon Nuangsen fra Thai Airways. Henriette Lauritsen er også medlem af bestyrelsen for PATA Vest (Jylland), det samme er Dorte Vestergaard Vessel fra Billetkontoret og Christian Zacho fra Lufthansa Group.

 

Relaterede artikler:

No-shows nægtes adgang til nye arrangementer

Over 300 rejsebureauagenter til workshops

’Nu skal vi vise, hvad vi dur til’

Rejsebrancheklub vil øge synlighed