Den danske hoteldirektør Jens Zimmer Christensen er fra årsskiftet ny formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC. Foto: Horesta.

Genvalg til Horesta-formand

Jens Zimmer Christensen fortsætter yderligere to år som formand for Horesta. Han har været formand for brancheorganisationen siden 2009.

De næste to år bliver Jens Zimmer Christensen siddende som formand for både Horesta Arbejdsgiver og Horesta Brancheforening.

Han blev første gang valgt som formand for brancheorganisationen i 2009, og 71-årige Jens Zimmer Christensen er desuden præsident for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC. Herudover har han siden den 1. januar 2018 været formand for den europæiske hotelklassifikation, Hotelstars Union.

Jens Zimmer Christensen er hoteldirektør og ejer af Hotel Maritime, og han har drevet hotellet siden 1993. Han er oprindeligt shippinguddannet i Weco Shipping/Dannebrog Rederi i København. Jens Zimmer Christensen har været udstationeret i Australien, USA og Hongkong.

I 1980 vendte Jens Zimmer Christensen hjem til København, hvor han efterfølgende havde en række direktørposter i rederibranchen hos Copenhagen Reefers, Dannebrog Rederi og Mercandia Holding. Og i 1993 skiftede han således over til hotelbranchen.

Udskiftning i bestyrelsen
I samme moment som genvalget til Jens Zimmer Christensen har Horestas repræsentantskab genvalgt Joachim Knudsen fra Food Folk Danmark (McDonald’s) og Morten Hammerich fra Fazer Food Service til bestyrelserne i både Horesta Arbejdsgiver og Horesta Brancheforening. Begge er valgt for en toårig periode. Herudover er Lars Mouritzen fra Restaurant Papegøjehaven i Aalborg valgt for ét år til bestyrelsen i Horesta Brancheforening.

Efter eget ønske har Christopher Knuth fra Knuthenborg Safaripark og Sonia Dive-Dahl fra Radisson trådt ud af bestyrelsen for Horesta Brancheforening. Deres afløsere bliver direktør Henrik Green fra Hotel Kirstine i Næstved og direktør Dorte Gleie fra SSP Denmark. Begge er valgt for ét år.

Siden 2010 har Henrik Green ejet og drevet Hotel Kirstine i Næstved, og han har desuden været medlem af bestyrelsen i Small Danish Hotels i seks år. Dorte Gleie har siden februar i år stået i spidsen for Select Service Partner. Hendes fortid tæller poster som topchef i blandt andet Jensens Bøfhus og Den Blå Planet.

Til næstformandsposterne har Horestas bestyrelse ved konstituering genvalgt direktør Allan L. Agerholm fra BG Hospitality Group som næstformand for Horesta Arbejdsgiver. Både Allan L. Agerholm og Joachim Knudsen er genvalgt som næstformænd for Horesta Brancheforening. Begge to er valgt for to år.

 

Relaterede artikler:

Horesta-formand til tops i europæisk hotelorganisation

Horestas formand fylder 70 år

Mange fejrede Horesta-formand