Den danske hoteldirektør Jens Zimmer Christensen er fra årsskiftet ny formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC. Foto: Horesta.

Horesta-formand til tops i europæisk hotelorganisation

Formand i brancheforeningen for det danske hotel- og restaurationserhverv, Jens Zimmer Christensen, vil på ny europæisk toppost stramme reglerne for onlinebookingportaler.

Horestas bestyrelsesformand siden 2009, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, blev torsdag valgt til fra årsskiftet at være ny formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC. Jens Zimmer Christensen har de seneste to år siddet i HOTREC’s bestyrelse ligesom han fra starten af i år har haft formandsposten i den europæiske hotelklassifikation, Hotel Stars Union.

”Turisme går på tværs af landegrænser, og det gør erhvervets udfordringer også ofte. Med HOTREC danner 30 EU-lande fælles front om problemstillingerne i erhvervet og sikrer branchens indflydelse. Jeg er utrolig stolt af, at jeg er blevet betroet posten som formand for dette arbejde,” siger 71-årige Jens Zimmer Christensen.

Han ser frem til at styrke Danmarks centrale placering i HOTREC’s europæiske arbejde for hotellerne og restauranternes rammevilkår når der fremover blandt andet skal diskuteres politik og rammevilkår på vegne af Europas hoteller og restauranter.

Vil stramme spilleregler
Med HOTREC-formandsposten har Jens Zimmer Christensen ambition om at stramme de fælleseuropæiske spilleregler for onlinebookingportalerne, og så mener han, at den private boligudlejning gennem portaler som Airbnb skal reguleres, så de ikke udgør unfair konkurrence til hotellerne.

Desuden ønsker den nyvalgte HOTREC-formand fokus på markedet for restaurantbookingportaler, digitalisering og ikke mindst den fælles europæiske udfordring med den stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Den europæiske hotel- og restaurationsbranche omsatte sidste år for 624 milliarder euro, stod bag arbejdspladser til over 11 millioner europæere, eller cirka en ud af 20 beskæftigede i EU-landene. Alene det seneste årti har branchen skabt 2,5 millioner europæiske arbejdspladser, oplyser Horesta i en pressemeddelelse.

Flere tillidsposter
Jens Zimmer Christensen kom til hotelbranchen i 1993, hvor han siden har drevet Hotel Maritime, som han i dag er ejer af, tæt på Kgs. Nytorv i København.

Han kan næste år fejre 10 års jubilæum for bestyrelsesformand for den danske branche- og arbejdsgiverorganisation, Horesta. Men selv om han har rundet de 70, har formanden med det passende mellemnavn for en hoteldirektør, ingen planer om at trække sig fra bestyrelsen. Han sagde sidste år til STANDBY: ”Jeg blev i maj genvalgt for endnu en toårig periode, og den agter jeg at gennemføre.”

Udover formandskabet for Horesta er Jens Zimmer Christensen blandt andet også bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening.

Relaterede artikler:

Horesta frygter for dansk turisme

Mange fejrede Horesta-formand

Belgisk lovgivning mod bookingmaskiner