Premium Economy Class hos Singapore Airlines. (Foto: Singapore Airlines /PR)

God benplads og sædekvalitet er vigtigst

En undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne prioriterer god benplads og sædekvalitet på de lange flyrejser.

I jule- og vinterferien er der tradition for, at danskerne begiver sig ud på langfart til de fjerne destinationer. I modsætning til de korte rejser i Europa, er kravene anderledes, når der er tale om længere rejser, hvor man skal opholde sig mange timer i en flykabine.

Her foretrækker 67 procent af danskerne, at der først og fremmest er god benplads og sædekvalitet, viser en undersøgelse, som analysevirksomheden YouGov har gennemført på vegne af Singapore Airlines. For 57 procent af de adspurgte er det herudover vigtigt, at der er tale om direkte flyvninger eller mellemlandinger uden lang ventetid, mens 44 procent lægger vægt på moderne fly.

Dermed er det tid og komfort, der er prioriteret på de lange flyrejser.

”Danskernes valg og topprioriteter er ganske forståelige. Hvis man for eksempel har 10 dages ferie, sætter man stor pris på at have en hel eller en halv dag mere på sin destination. Med korte mellemlandinger, eller direkte ruter, får man netop det,” siger Erwin Widjaja, der er General Manager for Singapore Airlines i Norden.

God benplads og komfort på København-fly
I øjeblikket benytter Singapore Airlines fly af typen Boeing 777-300ER mellem København og Singapore, og her er benpladsen også ganske udmærket med 32 tommers sædeafstand på Economy Class samt hele 38 tommer på Premium Economy. Samtidig er Economy-sædet 19 tommer i bredden og 19,5 på Premium Economy.

Til næste efterår vil Singapore Airlines dog indsætte de nye Airbus A350-900 på ruten, og her beholder man den samme sædeafstand, men til gengæld vil sæderne på Economy Class kun have en bredde på 18 tommer, mens Premium Economy-sædet vil være 19 tommer i bredden.

Australien er favoritten
I YouGov-undersøgelsen er det overraskende Australien og New Zealand, der er danskernes favoritdestinationer på de lange rejser. På tredjepladsen kommer Thailand efterfulgt af Indonesien (Bali) og Vietnam. Samme placering ses i Sverige, mens det norske marked har Singapore på fjerdepladsen og Indonesien på femtepladsen.

Statistikkerne viser dog, at der er flest skandinaver, der rejser til Thailand i jule- og vinterferien.

 

Relaterede artikler:

Singapore Airlines topper atter anerkendt hitliste

Singapore Airlines klar til verdens længste rute

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien