Den årlige liste over verdens 20 bedste flyselskaber fra Condé Nast Traveller regnes som en af mest prestigefyldte. Pressefoto fra Frankfurt Lufthavn.

Singapore Airlines topper atter anerkendt hitliste

Kun flyselskaber fra Asien, Vesteuropa og Mellemøsten på listen over verdens 20 bedste på årlig opgørelse fra Condé Nast Traveler. Fra Norden landede både SAS og Icelandair på årets Top 20.

Det anerkendte globale rejsemagasin Condé Nast Traveler har netop præsenteret sine årlige opgørelser over blandt andet verdens bedste flyselskaber, destinationer, hoteller og krydstogtselskaber.

I mere end 30 år har Condé Nast Traveler bedt sine læsere udpege verdens bedste indenfor en række kategorier i konkurrencen Readers Choice Awards.

Og Condé Nast Travelers Readers Choice Awards er anset i branchen, dels fordi selve magasinet er af høj kvalitet, og dels takket være det store antal rejsende, der stemmer hvert år – i år har 429.000 stemt i en eller flere kategorier.

Singapore Airlines, Emirates og Qatar Airways toppede igen i år, men på top 20 over verdens bedste flyselskaber stemte læserne af rejsemagasinet SAS ind på en trods alt flot 16. plads og Icelandair som nummer 20.

”Der findes flere hundrede kommercielle flyselskaber i verden. At blive rangeret som nummer 16 i verden er en stor ære. Det viser, at vores satsninger er rigtige, men det viser især, at vores tusindvis af medarbejdere har gjort et fantastisk flot arbejde. Det her er deres pris,” siger Karl Sandlund, koncerndirektør i SAS for blandt andet salg i en pressemeddelelse.

Ifølge Condé Nast Traveler fortjener SAS sin placering på listen på grund af flyselskabets ”arbejde med bæredygtighed og rejseoplevelsen. De seneste lanceringer er nye fly, et lettere interiør, madkonceptet New Nordic med sæsonbaserede og lokaltproducerede råvarer samt hurtigere WiFi på kortruterne,” noterer Condé Nast.

Ifølge læserne af Condé Nast Traveler er dette  verdens 20 bedste flyselskaber:
Nummer 1: Singapore Airlines, fulgt af Emirates, Qatar Airways, Air New Zealand og som en overraskelse på femtepladsen, græske Aegean Airlines.

Redaktørerne af Condé Nast skriver, at det er imponerende at Aegean på under 20 år er vokset fra et lille indenrigsselskab til nu at være Grækenlands største med flyvninger til 153 destinationer i foreløbig kun Europa og Mellemøsten – i de kommende år forventer det græske Star Alliance-medlem at ekspandere over 50 procent, hedder det.

På 6. pladser findes Etihad Airways efterfulgt af Korean Air, Virgin Atlantic, Cathay Pacific og Lufthansa.

Som nummer 11 kommer Turkish Airlines, Eva Air fra Taiwan, Swiss, Qantas og KLM.

Herefter kommer SAS så som nummer 16 og dermed foran Air France, irske Aer Lingus, British Airways og Icelandair.

13 af de 20 flyver på CPH
13 af de 20 flyselskaber på årets Top 20 betjener i øvrigt Københavns Lufthavn: 

Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, Aegean, Cathay Pacific (ruten fra Hong Kong lukker dog fredag i næste uge), Lufthansa, Turkish Airlines, Swiss, KLM, SAS, Air France, British Airways og Icelandair.

Relaterede artikler:

Singapore Airlines klar til verdens længste rute

Qatar Airways øger til 15.000 ugentlige flysæder i Norden

Kun 2 danske hoteller på fornem liste