Godt år for Air Greenland

dash 8 air greenlandNY BESTYRELSE: Der blev igen til udbytte for ejerne af Air Greenland, fordi selskabet bl.a. er begyndt at få bedre priser for billetterne. – Ny bestyrelse med to erfarne luftfartsfolk som formand og næstformand.

Det er folk med forstand på luftfart, som i fremtiden sidder i bestyrelsen for Air Greenland. Efter generalforsamlingen forleden blev Jens Wittrup Willumsen genvalgt som formand, og som ny næstformand udpegede bestyrelsen senere Bjarne Eklund.

Blandt de menige bestyrelsesmedlemmer sidder også en erfaren SAS-mand nemlig direktør Leif Rasmussen, som sammen med Benny Zakrisson er udpeget af SAS.

Hjemmestyreret udpeger Jens W. Willumsen og Julia Pars (eneste kvinde blandt otte mandlige medlemmer).

Bjarne Eklund er udpeget af den danske stat sammen med direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn.

På den måde er brikkerne faldet på plads for aktionærerne i tillid til et nyt godt år for selskabet, som var i stand til at give et udbytte på ca. 10 mio. kr. til hver af de tre efter et overskud før skat på 80,7 mio. kr. En forbedring på ca. 17 mio. kr. i forhold til året før.

Overskuddet er dels kommet på grund af en effektivisering og reducerede omkostninger. Dertil at man er begyndt at få lidt bedre priser for billetterne i lighed med andre europæiske ruteselskaber. Samt nogle gode charterkontrakter til selskabets Airbus-fly.

Dog holder man et vågent øje med Air Iceland og de direkte ruter fra Keflavik til grønlandske byer. Noget kunne tyde på, at det er fra den kant den virkelige trussel kan komme.