Skovshoved Hotel lidt nord for København er nyeste medlem af Small Danish Hotels. Pressefoto.

Godt år for Small Danish Hotels

Selv om fem af de nu 75 medlemmer gik konkurs, blev 2018 Small Danish Hotels’ bedste år nogensinde målt i omsætning. Kæden har netop fået nyt medlem, et ”hipt københavner-hotel.”

”Væksten i omsætningen blev samlet tocifret for vores medlemmer sidste år – vi er klar med det officielle tal omkring vores generalforsamling til marts, men vores medlemmer omsatte sidste år for 1,4 milliarder kroner.”

Det siger Jørgen Christensen, administrerende direktør for Small Danish Hotels, der i øjeblikket tæller 75 mindst trestjernede hoteller, kroer, slotte og herregårde. Samlet har de omkring 1.900 medarbejdere.

”Vi har i øjeblikket 75 medlemmer, det er gået lidt tilbage i forhold til sidste år, da vi har haft fem konkurser blandt vores medlemmer. Det er hård kost at drive hotel i Danmark, mange kunder og virksomheder søger til storbyer, det gør det sværere for også vores medlemmer udenfor storbyerne,” siger Jørgen Christensen og tilføjer:

”Der er vækst på hotelfronten i navnlig København og Aarhus, men det er sværere at drive hotel i Vandkantsdanmark.”

I efteråret sagde Jørgen Christensen til STANDBY.dk, at medlemmerne af Small Danish Hotels har cirka 1,3 millioner årlige overnatninger på deres 4.000 værelser.

Synlighed under VM i håndbold
Håndboldfans, der i denne tid følger VM-slutrunden, har formentlig på TV-billederne fra Royal Arena i København og Jyske Bankboxen i Herning set bannerreklamer under kampene fra blandt andet Small Danish Hotels.

”Håndbolden passer perfekt til vores målgrupper, en blanding af familien Danmark, de over 40-årige, forretningsfolk og så videre – alle ser håndbold,” siger Jørgen Christensen og fortsætter:

”Bannerannoncerne er der for at øge kendskabsgraden til Small Danish Hotels; vi kan se øget trafik på vores hjemmeside i denne tid – og i en ny hotelanalyse er vi det tredje mest kendte hotelvaremærke i Danmark, kun overgået af Scandic og, måske lidt overraskende, Danhostel.”

Nyt medlem ved København
Small Danish Hotels har netop udvidet porteføljen med Skovshoved Hotel, der med sine 22 værelser ligger små 15 kilometer nord for Rådhuspladsen i København.

Med Skovshoved Hotel, der også har mødeplads til over 100 personer, får SDH en vigtig tilføjelse til hotelpaletten i Københavnsområdet, hvor efterspørgslen på hyggelige kvalitetshoteller er stor.

”Skovshoved Hotel er et stjerneeksempel på et hotel, der konceptmæssigt rammer direkte ned i vores kerneværdier om historie, hygge og varmt værtskab. Samtidig har det en beliggenhed og en kvalitet, der gør det relevant, hvad end man er til storbyferie, gastronomi eller idyllisk ophold. Nordsjælland er rasende populært blandt vores gæster,” siger Jørgen Christensen.

Skovshoved Hotel har koblet sig på Small Danish Hotels med ønsket om en stærkere position i markedet og faglig sparring fra kædens netværk af hoteller i Danmark og på den internationale overnatningsscene.

”Vi vil gerne styrke kendskabet til vores hotel. Med Small Danish Hotels får vi et talerør til gæster fra nær og fjern,” siger hotelmanager Eva Nadelmann Haahr. Hun er anden generation på det familieejede Skovshoved Hotel, der i dag drives af hende og svigerinden, Line Nadelmann. Ejeren af hotellet er den tidligere administrerende direktør for Avis Biludlejning i Danmark, Ivan Nadelmann.

Small Danish Hotels er i øvrigt med i det verdensomspændende samarbejde af privatejede hoteller, Global Alliance of Private Hotels, med cirka 1.000 hoteller i over 80 lande.

Relaterede artikler:

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Danske hoteller bliver mere synlige i Australien

Hotelkæde tanker nye medlemmer