Sådan bliver gondolliften Natrunbahn indrettet under Falstaff Culinary Ski Days. (Foto: Hochkoenig Tourismus | PR)

Gondollift forvandles til gourmetrestaurant

Erfaringen fra tidligere år er, at kombinationen af kulinariske oplevelser og vintersport er populært i Østrig. I år skal en række gæster spise godt i en skilift under Falstaff Culinary Ski Days.

Selv hvis skiferien byder på lange og kolde dage på pisterne, er der ingen grund til ikke at få vådt og tørt af en vis kvalitet. Det er i hvert fald holdningen på den østrigske skidestination Zell am See-Kaprun, der for tredje år i træk vil trække turister til ved, at de bliver stillet god mad og vin i udsigt.

Destinationen vil nemlig lade skiløb smelte sammen med kulinariske oplever, når arrangementet Falstaff Culinary Ski Days afvikles over to weekender. I år finder det første gang sted fra den 7. til 10. marts på bjerget Schmittenhöhe og dernæst mellem den 14. til 17. marts på gletsjeren Kitzsteinhorn.

Det vil blandt andet være muligt at smage på mad lavet af den prisvindende kok Viktoria Fahringer, som serverer en specialdesignet menu på middelalderslottet Burg Kaprun, mens Theresia Palmetzhofer, der blev kåret til årets kvindelige kok i Østrig i 2023, står bag gryderne i køkkenet hos Gipfel Restaurant, som befinder sig i 3.029 meters højde.

Stopper flere gange undervejs
Turismeorganisationen SalzburgerLand fortæller, at et af årets mere spektakulære indslag bliver, at gondolliften Natrunbahn vil blive omdannet til en gourmetrestaurant.

Det kommer til at fungerer således, at liftens 35 gondoler får plads til mellem seks og otte gæster, der ved hvert stop får serveret mad og vin. Desserten bliver derimod serveret på restauranten TOM Almhütte, hvor arrangementet desuden sluttes af med livemusik.

I tillæg til TOM Almhütte vil også gourmetrestauranterne Die Deantnerin, König&Kuh, Steinbock Alm, Wiesenstadl, Karbachalm samt Tiergarten Alm afvikle arrangementer i forbindelse med den kommende udgave af Falstaff Culinary Ski Days.

Kalder det et højdepunkt
Manuel Resch, der administrerende direktør for organisationen Zell am See-Kaprun Tourismus, påpeger, at man i tidligere år har erfaret, at det kulinariske arrangement er til gavn for området.

”I Zell am See-Kaprun arbejder vi strategisk med mad og kulinariske oplevelser som et fokusområde for at styrke regionens attraktionsværdi.”

”Første gang vi afholdte Falstaff Culinary Ski Days for to år siden resulterede det i et udsolgt arrangement med positiv feedback og tilfredse gæster. I dag er arrangementet et af mange vigtige højdepunkter, som vi er stolte over at kunne tilbyde vores gæster.”

Området SalzburgerLand omfatter blandt andet destinationerne Hochkönig, St. Johann in Salzburg, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern, Wagrain, Salzburger Saalachtal samt Zell am See- Kaprun.

I alt er der her mere end 2.000 kilometer pister og flere end 250.000 hotelsenge.


Relaterede artikler:

Skiturister kender ikke lovkrav om ansvarsforsikring

Vil sende skiturister til Kreta og Nordmakedonien

Kendt dansk hotelmand udskifter Aarhus med Østrig