Google app giver rabat på billeje og ture

TECH: App’en Google Trips tilbyder nu rabat på udvalgte aktiviteter, begivenheder og billeje på større destinationer – også i København og Aarhus.

Google har tilføjet en ny mulighed i deres app Google Trips, hvor man kan planlægge sin rejse og finde inspiration til, hvad man skal se og opleve på feriedestinationen. Med knappen ‘Discount’ kan man nu få fra fem og op til 25 pct. rabat på udvalgte ture, begivenheder og billeje.

I både København og Aarhus er det blandt andet muligt at booke sig på forskellige sightseeingture og få 20 pct. rabat på for eksempel en kanalrundfart, en tur til Kronborg og Frederiksborg fra København eller en madtur, hvor man besøger fem forskellig spisesteder og får smagsprøver.

Tilbuddene kommer blandt andet via samarbejdspartnere som Expedia, TripAdvisor og BeMyGuest, men det er måske især mindre start-ups i turistbranchen, der vil kunne mærke en forskel, hvis de dukker op i Googles app med deres service.

Nyt terræn for Google

For Google er booking af ture og aktiviteter nyt terræn, hvilket det ikke er for eksempelvis TripAdvisor, der har meldt om stor vækst på netop det område. Bookingplatformen GetYourGuide har ligeledes formået at lande en investering på 75 millioner dollar.

Google Trips er dog langt fra lige så populær som andre gratis rejseapps ifølge analysevirkomheden AppAnnie. Til gengæld formåede Google Trips i den forløbne uge at udkonkurrere sin egen Google Maps i antal downloads til Android i Storbritannien, men lå kun nr. 37 blandt downloadede rejseapps, skriver Skift.

Bedre pris på hotelværelset

En af Googles andre apps har også tidligere på året fået en opdatering. Google Flights skal på baggrund af data og maskinelæring kunne komme op med bedre tilbud på hotelbookinger. Tidligere har den funktion kun omfattet booking af flybilletter.

Nu vil man kunne få tips om, hvis hotellets værelsespriser ligger højere end normalt, og man vil kunne tilmelde sig en funktion, der giver besked, hvis der registeres et fald i prisen på det hotel, man har booket.

Relaterede artikler:

Får-kamera øger Færøernes synlighed på Google

Her er 35 udvalgte rejseapps

KLM i samarbejde med WhatsApp