GPS er tæt på sammenbrud

Advarslen kommer fra den amerikanske rigsrevision, Government Accountability Office (GOA), i en ny rapport som fortæller, at de 20 år gamle satellitter, som tilhører USAir Force, ventes at give op indenfor et års tid på grund af manglende vedligeholdelse, skriver politiken.dk.

 

Air Force er ved at udskifte satellitterne, men det går langsomt og programmet er forsinket og ifølge rapporten til kongressen er det tvivlsomt om GPS-funktionen kan opretholdes uden afbrydelser med mindre indsatsen styrkes og fremmes.

 

Den første af de 35 satellitter, der skal afløse de gamle skulle være sat i kredsløb for to år siden, men kommer først op til november. Den forsinkelse har fået andre til at indføre deres egne GPS-systemer. Det gælder for eksempel Kina, som med sit Beidou-system foreløbig dækker Kina, men efter planerne også skal omfatte hele verden.

 Russernes tilsvarende system hedder Glonass, og EU vil opsende positionssatellitter under navnet Galileo.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.