Græsk flyselskab åbner på København

Græske Minoan Air vil sidst i januar åbne base i London Oxford Airport. Selskabet forventer at basere to Fokker 50 i den engelske lufthavn.

 

Minoan Air vil starte med fem ruter fra London Oxford med København som en dem. De andre er Amsterdam, Dublin, Edinburgh og München, skriver CPHtraveller.dk

 

Den nye base i London Oxford blev mandag præsenteret af Minoans Chief Commercial Officier, Marcos Caramalengos, på den store årlige World Routes Konference, der holdes i disse dage i Abu Dhabi.

 

Minoan Air vil ifølge Marcos Caramalengos tiltrække passagerer som ellers vil anvende de store London lufthavne som Heathrow og Gatwick. London Oxford Airport har i øjeblikket kun fast rutetrafik til Belfast-City, Isle of Man og Jersey. Lufthavnen har længe arbejdet på, at få ruter til større europæiske forretnings-destinationer.

 

Minoan Air har fire Fokker 50-fly med plads til 50 passagerer. Selskabet har hovedbase på Kreta og flyver herfra til Rhodos, Mytilini, Kos og Santorini. Der foreligger endnu ikke oplysninger om, hvilken dato Minoan Air forventer at starte flyvningerne til København eller hvor ofte selskabet vil flyve ruten.

 

I øvrigt får Københavns Lufthavn til april atter betjening af Royal Air Maroc mellem Casablanca og København med tre ugentlige fly. RAM vil fra april også indlede direkte flyvninger til Stockholm, ligeledes med tre ugentlige fly.

 

Fra Casablanca til København bliver der tale om nonstop flyvninger, mens der i første omgang på returen fra København mellemlandes i Berlin. Fra 17. juni bliver der direkte flyvninger i begge retninger.

 

Også fra Københavns Lufthavn oplyses det, at det portugisiske flyselskab SATA Internacional med hovedbase på Azorerne udvider på København. SATA har siden slutningen af 2009 fløjet til København fra Madeira og Azorerne.

 

Ruten til Azorerne blev fra april i år suppleret med et stop i Porto, Portugals næststørste by, og samtidig gjort til en helårsrute. Der er i øjeblikket en ugentlig flyvning på ruten, men fra april øges antallet til tre. På alle flyvninger til København anvender SATA Airbus A320 med plads til 161 passagerer på 12 i business class og 149 i economy class.

Skrevet af redaktionen