Græsk uro bremser ikke danskerne

Der er faldende besøgstal i Grækenland til stor bekymring for turisterhvervene, men der er ingen grund til at frygte nedgang i antallet af danske ferierejsende til Grækenland, skriver ekstrabladet.dk.

 

Ifølge Star Tours salgsdirektør Stig Elling var der enkelte opringninger da strejkerne og uroen var på sit højeste, men det græske øhav er fortsat blandt de hurtigst sælgende destinationer i det hele taget, fastslår han.

 

Der vil være besøg af omkring 120.000 danskere på de græske øer i skolernes sommerferie, hvilket er flere end sidste års 106.000.

 

Det ændrer dog ikke ved, at direktøren for det græske sejlerfirma Seafarer, Chris Lorenzo til den britiske avis The Guardian fortæller, at der har været en tydelig opbremsning i antallet af bestillinger på grund af den stærke mediedækning af demonstrationer og uro i Grækenland.

 

Landets økonomiske situation og frygten for en vigende international efterspørgsel har medført et betydeligt prisdyk til fordel for turisterne, siger direktøren for Grækenlands Nationale Turistorganisation, Sophia Panagiotaki, til The Guardian.

 

Ifølge Star Tour er Spanien danskernes foretrukne sommerferiemål, fulgt af Grækenland og med Tyrkiet på tredjepladsen.

Skrevet af Flemming Juul