Grækenland har solgt lufthavnene

0
Athens lufthavn.
Athens lufthavn.

PRIVATISERING: Tyske Fraport har købt retten til at drive 12 lufthavne i 40 år, og nu kan det kun gå fremad for græsk økonomi og kvaliteten i danskernes populære lufthavne.

Når man har prøvet at lande i græske lufthavne som Rhodos, Kreta og Korfu, så ved man, hvor slemt det kan være bare at få fat i sin bagage. Det er sjældent, at den dukker op på det bånd, der vises på tavlen. I reglen et helt andet sted i ankomsthallen.

For slet ikke at tale om afrejsen, hvor afgangshallen let kan minde om en flygtningelejr. Og lad os bare helt forbigå de såkaldte restauranter.

Nu skal effektive ejere af Frankfurt Lufthavn, Fraport, overtage 14 græske lufthavne. Ifølge Berlingske Business var handlen allerede på plads, da den røde regering kom til. Det blev offentliggjort i 2014, men efter regeringsskiftet holdt tilbage, da den nye regering ikke kunne lide privatisering.

Det kan den nye måske heller ikke, men den er nødt til det. De 14 lufthavne har 19 mio. passagerer årligt (altså færre end København), men presset på øerne er voldsomt i sommerhalvåret.

Det kan Fraport måske rydde op – og måske indføre en anelse service.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz