Star Alliance-medlemmet Air Canada bruger blandt andet Boeing B787 Dreamliner på sin helårlige rute mellem Toronto og Københavns Lufthavn, selskabets eneste rute til Skandinavien. Foto: Air Canada.

Kendt luftfartsprofil lander nyt job

Med en fortid hos SAS, Emirates og senest det græske Star Alliance-medlem Aegean, har Henrik Lund fået nyt job som ansvarlig i Norden for leisuresalg hos Air Canada.

I sit nye job får Henrik Lund ansvaret for Star Alliance-medlemmet Air Canadas salg til leisurebureauer samt onlinebureauer, de såkaldte OTA’er, i Norden og Baltikum. Henrik Lund bliver den tredje account manager hos Air Canadas nordiske salgskontor, der holder til ved Københavns Lufthavn. De to andre er Britta Alsing og Natalia Strauss – Marc Sam er landechef for det i alt seks personer store team, der dækker Norden, Baltikum og senest også Island.

52-årige Henrik Lund blev med starten af 2016 nordisk chef for det græske Star Alliance-medlem Aegean Airlines, der hele året betjener Athen og København ligesom det har sommerrute fra Kalamanta, hovedbyen på Peloponnes.

Henrik Lund, der med en fortid hos SAS, Emirates og senest Aegean, nu er kommet til Air Canada som chef for leisuresalg i Norden. Foto: STANDBY.dk

Før Aegean var Henrik Lund salgschef for Danmark hos Emirates fra det i 2011 startede sin daglige rute fra Dubai til København. Inden da var arbejdsgiveren SAS, som han kom til i 1987 og hvor han gennem årene havde titler som Senior International Sales Manager, Commercial Manager, Sales, og Partner & Alliance Manager i SAS.

Til STANDBY.dk siger Henrik Lund: ”Min stilling hos Aegean blev desværre nedlagt i foråret; Aegeans vækstplaner er på grund af flymangel sat midlertidigt på hold. Det har blandt andet ramt betjeningen af Skandinavien, som er en dyr destination at flyve til på grund af den relativt lange distance og set i forhold til indtægterne fra billetsalget.

Jeg er meget glad for mit spændende nye job hos Air Canada, hvor jeg ser frem til de nye udfordringer med at sælge rejser vestover til Canada, USA, Caribien og Mellemamerika samt de mange andre destinationer, Air Canada betjener.”

Air Canada hele året til København
Air Canada er eneste nordamerikanske flyselskab der betjener Skandinavien hele året. Det sker med selskabets rute mellem Toronto, Canadas største by, og København.

Og det går godt for Air Canadas skandinaviske rute til København, siger landechef for Norden, Baltikum og Island, Marc Sam.

”Jeg er sikker på, at vi med Henrik Lund har fundet den rigtige profil, der kender luftfarten og rejsebranchen fra sine tidligere jobs. Vi ser stigende salg hos blandt andet leisure- og netbureauer, der eksempelvis sælger kør-selv rejser i Canada,” siger Marc Sam til STANDBY.dk og tilføjer:

”Denne sommersæson har vi et 15-20 procent større salg end sidste år, vi har fået større fly, men efterspørgslen på Canada som rejseland er også voksende ligesom vi har mange passagerer, der flyver videre ud i Canada og USA samt vores andre destinationer med ruten der starter i København.”

Air Canada, der frem til oktober flyver dagligt mellem Toronto og København, bruger et miks af Airbus A330, Boeing B777 (største fly på strækningen med 398 flysæder) og Boeing B787 Dreamliners på ruten, der typisk flyves fire gange om ugen i vinterhalvåret. De primære destinationer for danskere, sydsvenskere, nordmænd og andre med afrejse fra København til Toronto er Vancouver og Calgary i det vestlige Canada samt Florida og Cuba.
Omvendt har Air Canada i sommerhalvåret mange passagerer fra Canada og USA som for eksempel skal på krydstogt med afsejling fra Københavns Havn.

”Vi mærker da konkurrencen fra Icelandair, Norwegian og islandske Wow Air på København-Toronto. De er blandt andet begyndt at sælge billetter, hvor passagererne kun må have håndbagage med – priserne på disse gavner ikke Air Canada i søgemaskinerne,” siger Marc Sam.

59 ruter til USA
Air Canada, der har danske Vagn Sørensen som bestyrelsesformand, havde sidste år 48 millioner passagerer. Selskabet havde med udgangen af sidste år 224 fly hos hovedselskabet, selve Air Canada, samt datterselskaberne Air Canada Rouge og Air Canada Express.
I alt betjener Air Canada fra sine primære lufthavne – udover Toronto også Montreal og Vancouver – over 220 lufthavne på seks kontinenter, blandt andet 64 i Canada, 59 i USA samt 98 i for eksempel Europa, Caribien, Mellem- og Sydamerika og Australien,

Relaterede artikler:

Air Canada øger på København

Stolt af Air Canada – men vil også savne Scandic

Salgschef lander nyt job