Udover blandt andet gyldne strande, borgruiner og havskildpadder er en anden kendt attraktion på Zakynthos dette gamle skibsvrag. Foto via Wikipedia: Alexignatiou.

Græsk ferieø får atter flyvninger fra Aalborg

SunCharter fra den store jyske Primo Tours-gruppe genoptager fra starten af juni betjeningen fra Aalborg Lufthavn til den græske ø Zakynthos med et ugentligt fly.

Fra sommeren får Aalborg Lufthavn igen charterflyvninger til øen Zakynthos i Det Ioniske Hav vest for det græske fastland.

Århus Charter, der ligesom SunCharter er i Primo Tours-gruppen, flyttede sidste sommer sine flyvninger til både Zakynthos og Kreta fra Aalborg Lufthavn til lufthavnen ved Aarhus.

Men efterspørgslen på netop Zakynthos ud af Danmarks tredjestørste lufthavn har været så stor, at SunCharter nu tager destinationen på sit menukort for den kommende sommer.

Så efter ét års pause vender skildpaddernes ø, som nogen kalder Zakynthos, tilbage med direkte afrejse fra Aalborg Lufthavn én gang om ugen med SunCharter og fløjet af færøske Atlantic Airways.

”Zakynthos var i næsten et årti et af de mest populære græske rejsemål fra Aalborg Lufthavn i sommerferien, og efter ét års pause er rejsemålet nu tilbage,” lyder det i pressemeddelelse fra Aalborg Lufthavn.

Herfra siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen:

”Zakynthos er et efterspurgt rejsemål, som i en lang årrække har været meget populært fra Aalborg Lufthavn. Det er en græsk ferieø, der byder på fantastiske ferieoplevelser på tværs af generationer, hvorfor vi år efter år har sendt mange familier afsted fra Aalborg. Det er derfor glædeligt, at vi fra sommeren 2020 har Zakynthos tilbage.”

SunCharter havde i øvrigt sidste år 17.205 gæster, en nedgang fra 21.421 i 2018, viser de netop offentliggjorte tal for medlemmerne af Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening.

Et af de største ynglesteder for den truede havskildpadde
Zakynthos er den sydligste af De Ioniske Øer, og er kendt som skildpaddernes ø, da øen er et af de største ynglesteder for den truede havskildpadde.

Derudover har øen blandt andet et utal af udsigtspunkter, en venetiansk borgruin og skibsvraget af et smuglerskib, omringet af stejle hvide klipper. Der er derfor mange oplevelser i vente på Zakynthos – foruden de brede, gyldne og børnevenlige sandstrande, oplyser Aalborg Lufthavn.

Og SunCharters driftsdirektør, Henrik G. Jensen, der også er bureauchef for Århus Charter, siger i pressemeddelelsen:

”Vi er rigtig glade for at kunne præsentere Zakynthos som nyhed for vores nordjyske gæster, som har udtrykt ønske om at få den græske ferieø blandt vores rejsemål. Det er nu lykkes, og med et alsidigt hotelprogram der både rummer hyggelige lejlighedspensioner og moderne all inclusive-hoteller, er der noget for enhver smag.

Hotellerne ligger i den autentiske og rolige ferieby Alykanas samt i den mere livlige hovedby Laganas. Vi ser frem til at byde de første SunCharter gæster velkommen på Zakynthos til juni – som altid med vores danske rejseledere,” siger Henrik G. Jensen.

Relaterede artikler:

Færre på dansk charterferie i 2019

Stort dansk charterbureau øger fokus på rutefly

Nyt dansk flyselskab får ny charterrute