Gran Canaria vokser som feriefavorit

gran canaria spiesNår efterårsferien er overstået, og vejret bliver ustabilt på rejsemålene ved Middelhavet, sætter ferieflyene i kurs mod De Kanariske Øer. Fire af de syv øer vil tage imod ca. 325.000 danske gæster – 70% af vinterens charterrejser.

Mest populær er Gran Canaria med ca. 145.000 besøgende – fulgt af Tenerife med ca. 110.000 og Fuerteventura med ca. 40.000. Lanzarote er fjerdestørst med ca. 30.000 danske besøgende på årsbasis. Til sammenligning rejser ca. 90.000 danskere på charterrejse til Mallorca.

”Spies har sendt gæster til Gran Canaria siden 60’erne, og populariteten er ikke blevet mindre – tværtimod. I den kommende vinter udvides antallet af rejser med 10%, og allerede nu er der solgt 15% flere rejser end på samme tid i fjor”, siger kommunikationschef Torben Andersen.

I 2014 besøgte 325.607 danskere De Kanariske Øer – 4,4% flere end året før. Væksten skyldes bl.a. uro i alternativer som f.eks. Tunesien. Ca. 82% af de danske gæster er gengangere, og 14% har været på øerne mere end 10 gange, registrerer Gran Canarias Tourist Board.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.