Molslinjen har indsat gratis shuttlebusser fra Kombardo Expressen mellem havnen i Aarhus og Aarhus midtby. Pressefoto: Molslinjen.

Gratis færgeture på alle hverdage

Molslinjen med ni færgeruter ændrer kurs. Først kunne gående og cyklende via Folketingets sommerpakke kun sejle gratis med færgerne tre dage om ugen. Nu bliver det muligt alle hverdage.

Molslinjen udvider nu muligheden for at komme gratis med flere af rederiets færgeruter i forbindelse med Folketingets sommerpakke.

Ordningen giver blandt andet mulighed for at gående og cyklende passagerer samt indehavere af et handicapparkeringskort til bilen kan rejse gratis med danske indenrigsfærgeruter. Det var op til rederierne at sætte eventuelle begrænsninger for, hvornår den gratis transport var mulig.

Molslinjen valgte i midten af sidste måned at tillade de gratis færgeture i midtugen – tirsdage, onsdage og torsdage. Fra på mandag, den 2. august, er der gratis ture på alle hverdage, oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

”Det bliver fra den 2. august muligt at komme gratis med færgen som cyklende eller gående samt for folk med handicapparkeringskort på alle ugens hverdage mandag til fredag. Det gælder på alle Molslinjens færger på Kattegat samt på Bornholmslinjen, Samsølinjen, Alslinjen og Langelandslinjen,” oplyser rederiet.

Ordningen kunne udvides – dog ikke for Fanø
Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, siger: ”I juli er de gratis billetter placeret i midtugen på tirsdage, onsdage og torsdage for at være sikker på ikke at skabe trængsel for de lokale midt i ferietrafikken.

Der har været stor efterspørgsel efter de gratis ture, men ikke større efterspørgsel end at vi nu kan udvide ordningen til alle ugens hverdage,” siger han.

Det var en betingelse i regeringens sommerpakke i 2021, at ordningen skulle gælde i juli, august og september. Det blev så op til færgeselskaberne at placere de gratis ture, så trængsel kunne forhindres. Sommerpakken sidste år i 2020 var en stor succes – nogen steder så stor en succes, at især ø-ruterne blev løbet over ende, hedder det.

”Vi lagde forsigtigt ud med tre dage om ugen, så vi kunne være sikker på at kunne håndtere gæsterne. Det er gået godt i juli, og nu har vi så klart et billede af søgningen, at vi er trygge ved at sætte flere hverdage på,” siger Jesper Skovgaard.

Færgebilletten skal købes og betales online som sædvanligt – og så føres pengene tilbage til gæstens kreditkort efter rejse.

Sommerpakken gælder på alle Molslinjens indenrigs færgeruter samt på ruten mellem Rønne og Ystad. Kun Fanølinjen har endnu ikke taget hul på sommerpakken – der bliver de gratis færgeture placeret fra midt i august efter skolernes sommerferie, oplyser Molslinjen.

Danmarks største indenrigs-færgerederi
Molslinjen, der i 2019 omsatte for 1,9 milliarder kroner, har siden 2015 udvidet fra to til ni danske færgeruter og forøget flåden fra tre til 15 skibe, der under normale rejseår betjener op til otte millioner passagerer. Molslinjen blev tidligere i år købt af den svenske investeringsfond EQT Infrastructure.

Molslinjen sejler nærmest alle danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Selve Molslinjen sejler om sommeren også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Relaterede artikler:

Molslinjen har kun gratis passagerer tre dage i ugen

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

Kombardo-busser kopierer koncept fra konkurrent