Camp Kiattua var oprindeligt tænkt som en engangsferielejr for en velhavende ven af grundlæggeren af Tesla-koncernen, men har siden haft gæster fra blandt andet den jordanske kongefamilie. Foto: arctic-nomad.com

Grønlandsk camp i fornemt selskab

Luksuriøse Camp Kiattua ved Grønlands hovedstad får pris som årets Adventure Hotel blandt syv unikke overnatningssteder i verden på Travel Awards 2019-listen fra britisk high end-magasin.

Camp Kiattua åbnede i bunden af Nuup Kangerlua (Godthåbsfjorden) for tre år siden og består af et stort hovedtelt, seks sovetelte, seks toilettelte, to saunatelte og et varmt, udendørs vildmarksbad.

Klik for stort format. Grønlandske Camp Kiattua består af et hovedtelt, seks sovetelte, seks toilettelte, to saunatelte og et varmt vildmarksbad. Foto: arctic-nomad.com

I januar 2019-udgaven af det britiske high end-magasin The Tatler, der udgives af koncernen bag det berømte rejsemagasin Conde Nast, får Camp Kiattua igen international opmærksomhed som årets bedste Adventure Hotel. The Tatler har i mere end 100 år givet sine læsere nyheder og tips om meget af det gode i den fine ende af livet.

Tatler Travel Awards 2019 gives til syv nye eller nyere overnatningssteder på verdensplan. Der er i år priser i kategorierne: Bedste adventure-hotel, bedste location, bedste storbyhotel, det mest familievenlige, bedste hotel i Storbritannien, i Afrika og i Asien.

Luksus i ødemarken
Om årsagen for valget af Camp Kiattua som bedste Adventure Hotel hedder det:

Klik for stort format. Camp Kiattua inde i bunden af Nuup Kangerlua (Godthåbsfjorden) byder blandt andet også sine gæster på et varmt vildmarksbad. Foto: arctic-nomad.com

”I et område uden femstjernede hoteller åbnede Camp Kiattua som Grønlands første, ægte luksustilbud. Blandt klipper og vandfald finder vi veludrustede tipi’er indrettet med pels, lammeskind og skandinaviske designmøbler. Her er glødende brændeovne og varme brusere,” skriver The Tatler og tilføjer:

”Kiattua var oprindeligt tænkt som en engangsferielejr for en velhavende ven af grundlæggeren af Tesla-koncernen, Elon Musk, men har siden hilst mange gæster velkommen, herunder medlemmer fra den jordanske, kongelige familie.”

Mange gæster i 2019
I pressemeddelelsen fra Camp Kiattua siger Anika Krogh fra firmaet Arctic Nomad, der står bag teltlejren:

”Det er en stor drivkraft, at udlandet har fået øjnene op for vores lejr. Vi er lykkelige for, at Greenland Venture støttede vores ide, og det ser allerede nu ud til, at vi får mange gæster i 2019. Vi arbejder hele tiden på at udvikle nye ideer, der skal forbedre oplevelsen for vores gæster.”

Selve firmaet Arctic Nomad åbnede for tre år siden med skræddersyede ture til luksussegmentet. Arctic Nomad arbejder primært med to områder – som et DMC (Destination Management Company) samt med specielle ture og sin Camp Kiattua. Derudover er målet at blive stærkere på ekspeditionslignende ture med egen guide.

Tatler Travel Awards til hele verden
Tatler Travel Awards 2019 går udover Camp Kiattua i Grønland til seks andre modtagere i og udenfor Europa.

På magasinets liste startes hjemme i det britiske med prisen Best of British: Heckfield Place i grevskabet Hampshire sydvest for London. The Tatler skriver blandt andet om Heckfield Place: ”Det er nok årets mest omtalte hotel, der mere end lever op til hypen omkring det. Heckfield Place åbnede i sommeren 2018 efter seks års klargøring.”

The Tatlers pris for et nyt eller nyere hotel med den bedste beliggenhed (location) er: Royal Champagne Hotel & Spa ved Champillon i det nordøstlige Frankrig. Magasinet roser hotellet for at være Champagne-regionens første samtidige femstjernede hotel – med blandt andet 200 slags champagner i vinkælderen.”

Der er også en pris til det mest familievenlige nye eller nyere hotel; den går til Sāo Lourenço Do Barrocal i Alentejo-området i det sydlige Portugal.

Prisen i Afrika går i år til Little Mombo Camp i Okavango Delta i Botswana. “Little Mombo Camp er med sine blot tre telte – hvert telt er dog på størrelse med en større lejlighed – en eksklusiv “showstopper” når det gælder safari i vildnisset. Hvert gæste-telt har alt fra fine vine til store senge og kobberbadekar – samt fantastisk mulighed for at se vilde dyr,” hedder det i omtalen.

Karismatisk hotel
Prisen “Best in Asia” går på årets liste fra The Tatler til Mandarin Oriental i Hong Kong, hotellet har dog eksisteret i seks årtier, så det kan ikke præcis kaldes nyt.

”Men det er et af Asiens mest karismatiske hoteller. The Mandarin Oriental Hong Kong kan tilfredsstille nærmest ethvert behov – fra at få taget mål til for eksempel et jakkesæt af hotellets egen skrædder til at svømme mod en kunstig strøm i swimmingpoolen eller sejle i hotellets egen junke,” lyder det fra The Tatler.

Prisen som bedste city-hotel lander i år hos Mr. C Seaport i New York City. Hotellet ejes af brødrene Maggio og Ignazio Cipriani, der netop har åbnet deres enestående hotel med 66 værelser og suiter i New Yorks Seaport-distrikt, hvorfra der blandt andet er en storslået udsigt mod Brooklyn Bridge, noterer The Tatler.

Relaterede artikler:

Albatros investerer i Kangerlussuaq

Berømt grønlandsk hotel får ny direktør

Grønland får lavprishotel