Det nye hotel har hentet inspiration i 'Wake Up'-konceptet. Foto: Polarbo A/S.

Grønland får lavprishotel

Udsigt til ny lufthavn medfører ny millioninvestering i den grønlandske hovedstad Nuuk. HHE Express opføres som Grønlands første lavprishotel

Lave priser, lækkert design og central beliggenhed er nøgleordene bag konceptet for det nye lavprishotel, HHE Express, som makkerparret Juhl & Tang tager første spadestik til i foråret 2018 og forventer at åbne den 1. marts 2020 midt i Nuuk.

”Overvejelserne har været i gang de seneste fire år. Første gang da London Mining skulle til Nuuk. Det skete imidlertid ikke, og samtidig blev vilkårene væsentligt forringet, da man ændrede afskrivningsreglerne, og mange projekter i Grønland blev sat på standby”, fortæller bestyrelsesformand for Hotel Hans Egede A/S, Helge Tang, som også er direktør for Polarbo A/S, selskabet bag det nye hotelbyggeri.

Nye perspektiver
”Vedtagelsen af den nye landingsbane i Nuuk og de perspektiver det giver for øget turisme og vækst i hovedstaden, gør tiden moden til at bygge et nyt hotel i Nuuk”, tilføjer han.

Den nye lufthavn er en af de væsentligste årsager til det nye hotel. Den vil fjerne flaskehalsen, og gør det muligt at få hurtig adgang til Nuuk og resten af Grønland.

”De initiativer som Sermersooq Business Council – godt understøttet af Kommuneqarfik Sermersooq – har sat i værk, herunder Colorful Nuuk, har givet Nuuk en helt anden turismeprofil, og vi forventer at summen af alle disse initiativer skaber en øget efterspørgsel og dermed et behov for mere hotelkapacitet”, siger Helge Tang.

108 værelser
Polarbo A/S, der også ejer Hotel Hans Egede bygningen, opfører det nye lavprishotel med 108 funktionelle værelser inspireret af ’Wake-up’ konceptet fra Danmark, hvor kvalitet, design og pris er vigtige faktorer.

”Det nye hotel vil sælge sine værelser til priser fra 799 kroner pr. overnatning”, fortæller Helge Tang. Han forklarer også, at det naturligvis i et vist omfang kommer til at konkurrere med det eksisterende hotel, men dog med et andet koncept.

Hotel Hans Egede vil fortsat være byens 4-stjernede business hotel med stort fokus på sine 5-stjernede konferencefaciliteter, og det nye lavprishotel vil således blive et supplement i et marked i vækst. Hotellerne råder herefter samlet over 264 værelser og 20 hotellejligheder.

Relaterede artikler:

Grønlandsk øl-eksport til Danmark

Grønlandsk hotel renoveret for 75 mio. kr.

Grønlands Rejsebureau med nyt rekordår

x

Læs Også

Stort hotel bliver endnu større

Københavns største hotelkæde vil udvide et af sine hoteller med 250 værelser – dermed bliver det Danmarks tredjestørste med 750 værelser.

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.