Hotel Arctic i Ilulissat, foto: Grønlands Rejsebureau.

Berømt grønlandsk hotel får ny direktør

Grønlands nok mest berømte hotel skifter direktør – efter 25 år på posten går den nuværende på pension.

Morten Nielsen, der hidtil har været direktør for Hotel Kangerlussuaq, bliver 1. juli ny direktør for det Air Greenland-ejede Hotel Arctic i Ilulissat. Han afløser dermed en legende i grønlandske turisme, 75-årige Erik Bjerregaard, der har været direktør for Hotel Arctic i 25 år.

Erik Bjerregaard stopper efter 25 år som direktør for Hotel Arctic.

Hotel Arctic er både som hotel og konferencecenter klassificeret som firestjernet. Hotellet, der har 87 værelser, herunder to suiter, har de seneste år dannet rammen om store internationale konferencer, blandt andet EU-topmøder, møder for senatorer og kongresmedlemmer fra USA samt internationale koncerner.

”Interessen for stillingen som ny direktør for Hotel Arctic har været stor. Valget faldt på Morten Nielsen, grundet hans resultater indenfor service- og driftsoptimering, senest i Hotel Kangerlussuaq, samt hans branchekendskab både i og uden for Grønland. Vi ser frem til, at Morten sætter sit fingeraftryk på Hotel Arctics videre udvikling,” siger hotellets bestyrelsesformand, Ove Nielsen.

Morten Nielsen kommer til Hotel Arctic fra stilling som direktør for Hotel Kangerlussuaq, hvor han gennem nyinvesteringer og fokus på service og nye produkter har vendt et underskud til overskud på blot et par år, oplyser Hotel Arctic.

Selv siger Morten Nielsen om sin nye stilling: ”Hotel Arctic har igennem årene udviklet sig til et af landets førende hoteller, som favner lokale rejsende, turister og konferencegæster. Det er en stor bedrift, samtidig med, at standarden indenfor alle segmenter er høj. I 2017 leverede hotellet endnu et rekordresultat og at fortsætte denne udvikling bliver en spændende og god udfordring.”

Morten Nielsen tiltræder stillingen som direktør for Hotel Arctic den 1. juli, hvor han og Erik Bjerregaard vil køre parløb frem til 31. august.

Mange kendte har boet på hotellet
Gennem årene har en lang række berømtheder boet på Hotel Arctic; disse tæller blandt andet Dronning Margrethe og Prins Henrik, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, FN’s tidligere generalsekretær Ban Ki-moon, en række danske statsministre, den tyske forbundskansler Angela Merkel, den amerikanske senator John McCain og den islandske sanger Björk.

Relaterede artikler:

Grønland får lavprishotel

Sun-Air overtager ambulanceflyvning i Grønland

Moderne arktisk gastronomi i Grønland

Grønlands største lufthavn skifter chef