I Skejby ved Aarhus skal der nu opføres et stort Skytower med 375 hotelværelser og hotellejligheder. Visualisering: Cowi/Luplau & Poulsen.

Grønt lys til storhotel ved Aarhus

Der er atter liv i de forsinkede planer om et 18 etager Skytower i Skejby ved Aarhus. Projektet har blandt andet 375 hotelværelser og hotellejligheder. Dermed bliver det et af Danmarks største hoteller.

Skytower skal opføres i Skejby Industrikvarteret, projektet er netop blevet godkendt af Aarhus Byråd. Udover de 275 hotelværelser og 100 hotellejligheder får Skytower i Aarhus Nord også kontorlokaler samt plads til møder og konferencer.

”Højhusbebyggelsen med hotel- og konferencefunktion vil i kraft af sin volumen, højde og arkitektoniske udformning stå som et vartegn i området. Bebyggelsen vil markere overgangen mellem by og land,” hedder det i netop godkendt indstilling fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Projektet er nu sendt til offentlig høring de kommende otte uger. Det vides endnu ikke, hvornår Skytower står klart og hvilken hoteloperatør, der skal drive det. Projektet får et højhus på 18 etager og et på 10 etager.

Bag Skytower-projektet står European Hotel Group og den jyske entreprenør Niels Albertsen via hans firma, NA Ejendomsservice, der også har navnet NA Property Services. European Hotel Group står også bag det nyåbnede Radisson Red-hotel med 78 værelser og suiter i centrum af Aarhus.

Skulle være åbnet i år
Planerne om Skytower blev først offentliggjort i januar 2018. Dengang oplyste bygherren, NA Property Services, at hotellet skulle åbne her i 2020 og drives ”af en af verdens største hoteloperatører,” uden dog at sætte navn på. Måske for at tiltrække interesserede operatører.

”Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, Agro Food Park Aarhus og lokale vækstvirksomheder rekrutterer i stigende grad internationalt. Professorer, læger og andre udenlandske specialister har ofte behov for længerevarende ophold i byen, og det kan Aarhus ikke honorere med sit nuværende produkt. Det hul i markedet ønsker vi at lukke,” sagde bygherre Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice i en pressemeddelelse og tilføjede:

”Hoteloperatøren hører til blandt de ti største spillere på den internationale scene og ønsker indtil videre at holde sit navn hemmeligt.”

Blandt de største hoteller udenfor København
Med 275 hotelværelser og 100 hotellejligheder bliver Skytower et af de største hotelprojekter udenfor København

Listen over Danmarks i øjeblikket ti største hoteller, målt i antal værelser, har kun et uden for hovedstaden, nemlig Nyborg Strand Hotel & Konferencecenter med 422 hotelværelser.

Herefter følger CabInn Aarhus med 401, Wakeup Aarhus, der hører under Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, har 315 værelser, på fjerdepladsen er Konventum (LO-Skolen ved Helsingør) med 259 værelser, mens Comwell Aarhus har 240 værelser – og planer om yderligere 198.

Herefter følger som nummer seks på listen over de største hoteller uden for København disse: CabInn Aalborg med 239 værelser, Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus med 234, Scandic Aarhus City kan tilbyde 228 hotelværelser, Marienlyst ved Helsingør har 227, mens Hotel Legoland i Billund har 223.

Danmarks største hotel er i dag AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med 811 værelser.

Relaterede artikler:

Radisson åbner dørene for nyt hotel i Aarhus

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Planer om storhotel ved Aarhus