Hård efterkritik af Svinkløv Badehotel

Svinkløv Badehotel ved Jammerbugt, foto VisitNordjylland.BAKSPEJLET: ”Jeg er rasende på Svinkløv Badehotel,” skriver journalist og designer Monika Ritterband, som boede på hotellet den nat det brændte. – Hvor er natportieren blevet af?

Af Ejvind Olesen

“Jeg forsøgte spagfærdigt her på siden forrige lørdag at antyde, at Svinkløv Badehotel måske har været lidt overvurderet efter den ulyksalige brand, som heldigvis ikke førte til tab af menneskeliv, selv om der var 70 gæster og personale inde i træbygningen, da branden brød ud.

Forleden bragte Berlingske en rapport om forløbet minut for minut efter at have fået aktindsigt fra indsatslederen. En i sig selv spændende og dramatisk beretning. Jeg hæftede mig ved, at der også boede en kvindelig gæst med sin hund i et kælderværelse på hotellet!

Ellers var historien præget af manglende brandsikkerhed og manglende lys til at finde ud i den mørke nat.

Nogle sider længere fremme i avisen, blev kritikken hvæsset noget. Her skrev den fhv. TV-vært, journalist og kunstner Monica Ritterband en kronik under overskriften ”Jeg er rasende på Svinkløv Badehotel.” Hun og hendes mand boede på hotellet den nat.

I fortsættelse: Fra undren til vrede: ”Hvor var den automatiske brandalarm? Hvorfor var der ingen sprinklere, der havde sat i gang? Hvorfor var der ikke en ekstra generator, så der kunne være lys, så vi ikke i mørke skulle flygte ud af en brændende bygning med super stejle trapper? Hvorfor var der ikke en natportier til at sørge for organiseret evakuering? Kunne det virkeligt være rigtigt, at vi gæster selv skulle stå for sikkerheden?”

Formanden får også en bredside: ”Han sagde blandt andet, at han ikke på noget tidspunkt havde tænkt sig, at der kunne opstå brand på hotellet, og at Svinkløv Badehotel havde opfyldt alle lovgivningens krav om sikkerhed. Krav som er meget lempeligere, fordi det er et så gammelt byggeri. Her gik vores undren over i vrede

Jeg er vred på Svinkløv Badehotel og er oprørt over uforståelig og ulogisk brandlovgivning,” fortsætter Monica Ritterband sin kronik.

Siden har blandt andet Horesta bemærket, at tiden kan være inde til at se på sikkerheden i gamle hotelbygninger. Manglende natportier gør sig gældende på rigtig mange danske hoteller, vistnok især i provinsen. Lad os få dem tilbage.