Færge fra Scandlines. (Foto: Matthias Tasler | Scandlines | PR)

Har allerede fået rekordmange sommerbookinger

Der er en travl sommer i sigte hos Scandlines, der allerede har modtaget væsentligt flere forhåndsbookinger til færgeafgange i skolernes sommerferie, end tilfældet var i 2023.

Sidste år sejlede flere 2,6 millioner passagerer med Scandlines på de to færgeruter, som rederiet driver mellem Danmark og Tyskland – Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock – i løbet af de tre sommermåneder juni, juli og august.

I øjeblikket er der godt en måneds tid til, at de danske børn vinker farvel til lærere samt skolebøger for en stund og tager hul på årets sommerferie. Hos Scandlines kan man godt mærke, at højsæsonen nærmer sig. Allerede nu omtales antallet af sommerbookinger som værende rekordstort.

”Vi oplever en stor interesse for at sejle med os og kan godt mærke, at der bliver kigget flittigt på afgangene i dagene omkring skolernes sommerferie. Allerede nu kan vi se, at vi har 33 procent flere prebookinger end sidste år,” siger salgs- og marketingdirektør Terese Lund Johannesen.

Alle mand på dæk
I runde tal venter Scandlines, at næsten 75.000 passagerer vil tage færgen fredag, lørdag og søndag i den første weekend af skolernes sommerferie. Lørdagen, som i år falder den 29. juni, har tradition for at være en af årets travleste dage, og sådan ser det også ud til at blive i år.

“Den første weekend i skolernes sommerferie er altid helt særlig for os, og det starter allerede fredag, fordi de første kører, lige så snart børnene har fået fri fra skole. Den weekend er alle mand på dæk for at give kunderne en god oplevelse,” siger Lund Johannesen.

I år ventes der helt generelt ekstra mange besøgende i Tyskland, fordi en række byer på tværs af landet danner ramme om EM i fodbold. Det finder sted i løbet af juni og juli, men hvorvidt mesterskabet har indflydelse på antallet af bookinger hos Scandlines, vides ikke.

Tidligere har Tysk Turist Information i Danmark dog oplyst til Standby.dk, at man forventer omkring 25 procent flere ankomster fra Danmark i EM-perioden. Det svarer til godt 60.000 ekstra danske ankomster samt 400.000 overnatninger i Tyskland.

Har taget nyt billetsystem i brug
Når danskerne rejser på ferie, er der en tendens til, at de helst vil af sted med morgen- eller eftermiddagsafgange, men for at undgå spidsbelastning i færgelejet omkring de populære afgange håber Scandlines, at man kan få feriegæster til at rejse på andre tidspunkter.

”Hvis man har mulighed for at sejle på skæve tidspunkter, så er det virkelig noget, vi opfordrer til,” lyder det fra salgs- og marketingdirektøren.

Rederiet har forsøgt at hjælpe netop den udvikling på vej ved at indføre et dynamisk billetsystem. Hensigten med det er, at belægningen på afgangene spredes ud ved, at der tilbydes billigere priser på udvalgte afgange til de kunder, der bestiller deres billet i god tid.

Ifølge Lund Johannesen oplever Scandlines derimod, at gæsterne er mere fleksible og rejser hele døgnet, når de skal hjem fra ferie.


Relaterede artikler:

Scandlines: Dagligt overskud på 2,4 millioner kroner

Scandlines skifter også bestyrelsesformand

Ny topchef og finansdirektør påmønstrer Scandlines