Birgit W. Nørgaard er fra næste måned ny forperson for Scandlines’ tilsynsråd (bestyrelse). Foto via Scandlines.

Scandlines skifter også bestyrelsesformand

Rederiet med færgeruterne mellem Danmark og Tyskland har den seneste tid oplyst, at man får ny administrerende direktør og ny finansdirektør. Nu kommer der også en ny bestyrelsesformand.

Hos Scandlines hedder det ikke en bestyrelse, men et ”tilsynsråd.”

Og fra 1. juni bliver Birgit Nørgaard forperson for Scandlines’ tilsynsråd – hun afløser Vagn Sørensen, der trækker sig efter at have siddet på posten siden begyndelsen af 2020. Vagn Sørensen er kendt for sine mange år i SAS, hvor han blandt andet var koncerndirektør; han har i dag fortsat en lang række bestyrelsesposter, for eksempel er han formand for Air Canadas bestyrelse.

Birgit Nørgaard har ifølge en pressemeddelelse fra Scandlines stor erfaring med bestyrelsesarbejde i virksomheder inden for logistik, teknik, infrastruktur, produktion og energi. Hun sidder i dag i bestyrelserne for blandt andre Associated Danish Ports, NCC International AB, WSP Global Inc. og Associated British Ports. Hun har desuden været CEO i den rådgivende ingeniørvirksomhed Carl Bro og COO i Grontmij NV, der i dag begge er en del af Sweco-koncernen, oplyses det.

Scandlines driver to færgeruter mellem Danmark og Tyskland: Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Sidste år havde Scandlines’ syv færger cirka 39.000 afgange med næsten 6,4 millioner passagerer, over 1,6 millioner personbiler og over 700.000 fragtenheder.

Scandlines skal være bedst muligt forberedt på den kommende konkurrence med Femern-tunnelen
I pressemeddelelsen fra Scandlines siger Birgit Nørgaard: ”Jeg glæder mig til samarbejdet med Scandlines, dets ledelse og medarbejdere. Arbejdet med rederiets grønne agenda og stærke kundefokus er spændende, ligesom det er en vigtige rolle at sikre forsyningskæder, der virker, og tilbyde kunderne kvalitetsrejser. Sammen med ledelsen bliver målet at sikre, at Scandlines er fit og bedst muligt forberedt på den kommende konkurrence med Femern-tunnelen.”

Scandlines’ fungerende administrerende direktør, Michael Guldmann Petersen (til daglig rederiets driftsdirektør, men som tiltrådte efter Carsten Nørland overraskende stoppede som koncernchef i februar i år) siger: ”Jeg er glad for at byde Birgit Nørgaard velkommen ombord. Birgit har en imponerende karriere, og vi glæder os til at nyde god gavn af hendes erfaring.”

Selv siger den afgående bestyrelsesformand, Vagn Sørensen: ”Jeg har nydt min rejse med Scandlines. Den har budt på mange opgaver. Nu er det rette tidspunkt kommet til at give stafetten videre, og jeg glæder mig over at overlade stolen til en erfaren leder, der i løbet af sin karriere har håndteret mange problemstillinger.”

Scandlines er på vej med en ny koncernchef, det bliver Eric Gregoire, der i øjeblikket bestrider en lignende stilling i emballagevirksomheden Goodpack i Singapore.

På direktionsgangen får Gregoire selskab af Mikael Koch Jensen som ny finansdirektør. Han har gjort karriere i danske og internationale detailvirksomheder såsom Lagkagehuset, BabySam, Coop og Colgate-Palmolive.

 

Relaterede artikler:

Ny topchef og finansdirektør påmønstrer Scandlines

Scandlines sænker pris på færgeafgange med lav efterspørgsel

Scandlines dropper bonusprogram med 900.000 medlemmer