Søren Faerber, der netop er blevet administrerende direktør for Scandic, Danmarks største hotelkæde. Foto: Scandic.

Hektiske dage før nyt direktørjob

For to uger siden var Søren Faerber glad for jobbet som distriktsdirektør for Scandic-hotellerne i København og Østdanmark – men så stoppede den administrerende direktør i Danmark.

Nogle gange går tingene rigtig hurtigt her i livet. Da Jens Mathiesen, den administrerende direktør for Danmarks største hotelkæde, Scandic, for snart tre uger siden fejrede sin 50 års fødselsdag, var Søren Faerber blandt de mange gæster ved receptionen på Børsen.

Søren Faerber var på det tidspunkt distriktsdirektør for Scandics hoteller i København og Østdanmark, et job han havde haft siden 2015.

Men blot en uge efter receptionen meddelte Scandic Hotels Group, at Jens Mathiesen med omgående virkning blev koncernchef for hele gruppen, der ved sidste fintælling havde 280 hoteller og over 18.000 medarbejdere i Norden samt Tyskland og Polen, alene i Danmark har Scandic 26 hoteller.

Hvorfor Scandic-koncernen fyrede sin koncernchef, norske Even Frydenberg, der kun havde haft stillingen siden august 2017, er endnu ikke sluppet ud. Men med Jens Mathiesen som ny koncernchef og base på hovedkvarteret i Stockholm, var stillingen som administrerende direktør for Scandic i Danmark pludselig ledig.

”Den endelige godkendelse af mig som ny administrerende direktør for Scandic i Danmark kom først i går – og de seneste ti dages tid har været nogle af de mest hektiske i mit liv,” siger 48-årige Søren Faerber til STANDBY.dk

Han vidste ikke på forhånd, at Jens Mathiesen var på vej væk fra den danske direktørjob, men da det blev kendt, sagde Søren Faerber til Jens Mathiesen, at hvis det var, ville han da gerne i betragtning som ny i spidsen for hotelkæden i Danmark. Det mente også Jens Mathiesen var en god ide, så de seneste ti dage har Søren Faerber været til en række samtaler inden jobbet i går blev bekræftet som hans.

”Pavestolte af Jens”
”Hele den danske organisation er naturligvis pavestolte over at Jens er blevet ny koncernchef. Jeg har jo siddet med Jens i vores danske ledelse, hvor ledergruppen har udstukket de strategier, Scandic med succes har fulgt i Danmark i den fælles rejse med Scandic. Den strategi forfølger vi naturligvis fremover – på markedet i København, hvor vi har ti hoteller, og resten af Danmark,” siger Søren Faerber.

Han har en Master i Business Administration fra Copenhagen Business School og som kom til Scandic i 2006 som direktør for føde- og drikkevarer i Danmark. Siden maj 2015 har han haft det overordnede ansvar for alle Scandics hoteller i København og Østdanmark.

Gift med Madbanditten…
Søren Faerber bor i villa i Valby med hustruen og madbloggeren Jane Faerber, der har hjemmesiden Madbanditten.dk – parret har de 13-årige tvillinger, Silas og Vega.

Når den ikke står på Scandic og familien, bruger Søren Faerber blandt andet tid på at løbe og cykle. ”Jeg træner hver uge, det er en mental ventil,” siger den nye direktør.

Som ny administrerende direktør for Scandic i Danmark skal Søren Faerber snart i gang med en turné til de 26 Scandic-hoteller. ”Jeg kender jo alle hotellerne – også fra min tid som F&B-direktør,” siger han og tilføjer, at Scandic hele tiden er på udkig efter nye hotelprojekter. Men der er ikke nogen aktuelle udover de allerede bebudede. Scandic vil de næste år åbne fire nye hoteller med over 2.000 hotelværelser i Danmark.

I september sidste år åbnede Scandic et nyt 370-værelses hotel i Kødbyen på Vesterbro. I år åbner et renoveret og udvidet Scandic Falkoner på Frederiksberg med 334 værelser.

I 2021 slår hotelkæden dørene op for et nyt hotel ved Amager Strand med 357 værelser tæt på Københavns Lufthavn.

Også i 2021 åbner Scandic Spectrum, Scandic-koncernens største hotel med 632 værelser, på Kalvebod Brygge i København. Endelig åbner Scandic i 2022 et hotel- og konferencecenter på Aarhus’ nye havneareal.

”Herudover bruger vi også et tocifret millionbeløb på løbende renovering af en række af de eksisterende hoteller så de har et tidssvarende produkt,” siger den nye administrerende direktør for Scandic i Danmark, Søren Faerber.

Relaterede artikler:

Scandic klar med ny direktør for Danmark

Fra chef i SAS til hoteldirektør

Nyt hotel skifter til dansk direktør før åbning