Med stadig flere færdigvaccinerede genåbner flere rejsemål i udlandet. Her arkivpressefoto fra München Airport.

Her er danskernes foretrukne feriemuligheder

Korte city breaks, ferier med kombination af afslapning, sightseeing og aktiv ferie samt ferier ved stranden scorer højest hos danskerne i ny analyse af nordiske turisters feriefavoritter.

Hvad er de mest populære ferieformer for borgerne i Danmark, Norge, Sverige og Finland? Det undersøgte det danske analyseinstitut YouGov sidste måned.

De seks mest populære ferieformer var, ifølge undersøgelsen, korte city breaks, kombinationsferie med afslapning og sightseeing/aktiv ferie, ferier ved stranden, at besøge familie og venner, ferie med fokus på kultur og historie samt krydstogter.

Undersøgelsen er udarbejdet via data fra YouGov Global Travel Profiles. Over 11.7400 personer i Norden, heraf mere end 1.700 fra Danmark, har medvirket i analysen.

YouGov noterer i pressemeddelelse, at coronakrisen i år har stor indflydelse på feriemulighederne, men at efterhånden som stadig flere bliver færdigvaccineret og rejserestriktioner i rejsevejledningerne gradvist reduceres, får det stadig flere til at planlægge ferier i åbne rejselande.

Navnlig stor forskel på krydstogt som ferieform
De medvirkende i undersøgelsen kunne svare ja til flere ferieformer. Men samlet foretrækker deltagerne i analysen fra de nordiske lande city breaks i form af korte storbyferier. Her er det overordnede tal for Norden 42 procent, hvilket præcist passer med de danske svar.

Området kombinationsferie med afslapning og sightseeing/aktiv ferie har markeringer fra 38 procent i undersøgelsen, det danske tal er her 42 procent.

Ferier ved stranden har overordnet 37 procent afkrydsninger, for danskerne er tallet 32 procent. At besøge familie og venner scorer i snit for alle fire nordiske lande 37 procent, men prioriteres kun af 29 procent af danskerne i undersøgelsen. Ferier med fokus på kultur og historie scorer 23 procent for alle i de fire nordiske lande, præcis samme tal er markeret hos danskerne i analysen.

Det sidste af de seks bedst scorende områder, krydstogter, foretrækkes af 16 procent af deltagerne fra de fire lande. Her er tallet kun fem procent for danskerne, mens hele 32 procent for finnerne, 14 procent for svenskerne og 12 procent for nordmændene, hedder det i YouGov-undersøgelsen.

Relaterede artikler:

Disse 15 lande topper danske turisters ønskeliste

Mange danske turister bekymret for coronasmitte

VisitDenmark-formand: 2021 måske værre end 2020