Køb eventuelt håndsprit, mundbind og så videre hjemmefra, så man ikke skal starte ferien med at lede efter det, lyder et rejseråd fra Topdanmark. PR-foto: Topdanmark.

Mange danske turister bekymret for coronasmitte

Trods stadig flere færdigvaccinerede, er hver anden dansker bekymret for at strande på rejsemålet på grund af coronarestriktioner eller at blive smittet i udlandet, viser ny undersøgelse.

Stadig flere færdigvaccinerede i Danmark og andre lande, stadig mere lempede rejserestriktioner, det kommende EU-coronapas og frygt for en kølig dansk sommer, får mange danskere til at vælge sommerferie uden for landets grænser.

Men selvom Udenrigsministeriet ikke længere fraråder rejser til en stigende række europæiske lande og regioner, så forventer rejselystne danskere langt fra, at turen bliver bekymringsfri. Tværtimod, skriver Topdanmark i en pressemeddelelse.

Forsikringsselskabet har fået analyseinstituttet YouGov til at tage temperaturen på danskernes rejselyst og hvad de frygter kan ske under ferie i udlandet. Undersøgelsen er gennemført i sidste måned, 28.- 31. maj, blandt 1.008 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år, oplyser Topdanmark.

Næsten hver anden, 48 procent, siger ifølge undersøgelsen, at de er bekymrede for at strande på deres destination på grund af restriktioner, eller er nervøse for at blive syge eller smittet med COVID-19 under udlandsferien.

Også 48 procent har, trods bekymringerne, ikke gjort noget “udover det sædvanlige” for at forberede sig eller sikre, at man kan få hjælp på rejsen, viser undersøgelsen. Den siger også, at næsten hver tredje, 32 procent, ikke er bekymret for at rejse til udlandet.

Spørger hvad rejseforsikringen dækker
”Jo tættere vi kommer på sommeren, desto flere kunder spørger, hvilke muligheder de har for at få hjælp fra rejseforsikringen eller lægevejledning på ferien. Mængden af henvendelser stiger uge for uge,” siger Carsten Elmose, koncerndirektør for privatkunder i Topdanmark, i pressemeddelelsen og tilføjer:

“Det er ikke vores opgave at rådgive, om man bør rejse. Vi opfordrer til at følge myndighedernes retningslinjer. Men skulle man blev syg med COVID-19, er vi klar til at hjælpe, for eksempel med lægebehandling.”

Topdanmark har valgt at betragte COVID-19 som hvilken som helst anden sygdom, og forsikringsselskabets rejsekunder er derfor dækket på normale vilkår, uanset om de er vaccineret eller ej, oplyses det.

Mest bekymret for Frankrig og Italien
Specielt hos danske turister, der planlægger en ferie til Frankrig, fylder bekymring for at blive syg meget. 43 procent er ifølge undersøgelsen nervøse for at blive smittet med coronavirus. Foreløbig er kun den franske middelhavsø Korsika gul i de danske rejsevejledninger.

Til gengæld er hele Italien nu gul i de danske rejsevejledninger. Og risikoen for at pludselige ændringer i restriktioner spænder ben for ferieoplevelsen, fylder mest hos de, der har booket en ferie til Italien. 47 procent svarer, at de frygter, at nye restriktioner besværliggør turen, lyder det fra Topdanmark.

De, der planlægger at besøge Grækenland, Spanien og Storbritannien, alle tre lande er delvist eller helt orange i rejsevejledningerne, er mindst bekymrede for smitte. Under 20 procent svarer i undersøgelsen, at de er nervøse for sygdom eller at blive smittet med COVID.

Relaterede artikler:

Danmark åbner for indrejse fra ikke-EU lande

Endnu fem lande bliver gule i rejsevejledninger

Krak i rejsebureauer kostede garantifond 93 mio. kr.