New York City er europæernes rejsefavorit i USA, viser ny opgørelse. Arkivfoto fra turistrådet New York NYC-Company: Julienne Schaer.

Her er europæernes rejsefavoritter i USA

I årets syv første måneder steg europæernes søgninger på flyvninger til USA 250 procent sammenlignet med 2019, året før coronakrisen, viser rundspørge til søgemaskiner.

Den manglende mulighed for at rejse til USA under coronakrisen fra marts 2020 til november sidste år, hvor USA genåbnede for udenlandske turister, har betydet stor søgning fra europæiske turister. USA er for eksempel det oversøiske rejseland, flest danskere besøger – i normale rejseår er der over 300.000 danske ankomster til USA.

Rejsesiden Eturbonews.com har foretaget en rundspørge til en række søgemaskiner – de melder blandt andet, at de europæiske turister, der har søgt online for rejsemuligheder, priser og destinationer, i gennemsnit har brugt 50 procent mere tid på deres søgninger end de gjorde før coronakrisen.

Mest populær blandt europæernes søgning efter rejsemål i USA er New York City, der sammen med Florida og Californien er de mest besøgte destinationer for udenlandske turister.

I Californien tiltrækker Los Angeles, San Francisco og San Diego mest, mens det i Florida er Miami, Orlando og Tampa på vestkysten af Florida, der trækker mest hos de europæiske turister.

Efter de tre primære stater kommer Texas med Dallas og Houston, Hawaiis hovedstad, Honolulu, og Boston i Massachusetts.

De øvrige destinationer, som europæiske turister har søgt mest på i de syv første måneder af i år, er ifølge opgørelsen Chicago, Las Vegas og USA’s forbundshovedstad, Washington D.C. Herefter kommer Seattle, Atlanta, Detroit, Denver, Philadelphia, Minneapolis og Portland i Oregon på USA’s vestkyst.

Amerikanernes rejsefavoritter i ind- og udland
Eturbonews.com har også opgørelse over, hvilke rejsemål i USA og i udlandet, amerikanerne selv søger mest på. Ingen skandinaviske rejsemål er med. Men opgørelse ser angiveligt sådan ud:

New York, Madrid, Miami, Orlando og mexicanske Cancun.

De næste på listen er Las Vegas, Los Angeles, Punta Cana i den caribiske Dominikanske Republik, San Juan på Puerto Rico og Santo Domingo, også i den Dominikanske Republik.

Herefter kommer den cubanske hovedstad, Havana, Barcelona, Paris, Boston, Fort Lauderdale i Florida, London, Seattle, Honolulu, Atlanta i Georgia samt Managua, Nicaraguas hovedstad.

Top-25-listen afsluttes med San Francisco, Chicago, Mexico City, Buenos Aires og Dallas.

Relaterede artikler:

Kendt turismeprofil kritiserer USA’s masseskyderier

København og Ilulissat blandt verdens 50 bedste

Rejsebureauer er begejstrede over droppet krav