New York City er verdens dyreste by for forretningsrejsende, siger i hvert fald ny undersøgelse.

Ny liste over verdens dyreste byer

Hvilke byer verden over er de dyreste for forretningsrejsende? Det har ny undersøgelse et bud på. 3 af byerne er i Schweiz.

New York fulgt af Geneve, Zürich, Angolas hovedstad Luanda, Bridgetown på Barbados, Paris, Nassau på Bahamas, Washington DC, Basel i Schweiz og fyrstendømmet Monaco.

Det er ifølge ny undersøgelse fra management konsulentfirma ECA International de dyreste for forretningsrejsende, skriver CNN. Ud af listen i forhold til sidste års opgørelse er blandt andet røget London, mens de tre schweiziske byer, Geneve, Zürich og Basel, er på listen på grund af den stærke Schweizerfranc, CHF.

I udregningen af sin opgørelse tager ECA hensyn til faktorer som prisen på et gennemsnitligt firestjernet hotel, mad og drikke, tøjrens, transport og andre nødvendigheder.

Ifølge ECA er byer som London, Paris og New York i den dyre ende alene på grund af antallet af erhvervsrejsende som de årligt får besøg af. London er dog røget ud af Top 10 som følge af mindre efterspørgsel på forretningsrejser til London som følge af den britiske folkeafstemning om at forlade EU samt en stigende pris på det britiske pund.

Høj sikkerhed koster
En måske overraskende by på årets Top 10 fra ECA er hovedstaden i Angola, Luanda. ”Byer, hvor sikkerhed for den rejsende spiller en stor rolle, er ofte et dyrt bekendtskab for erhvervsrejsende. Ofte har disse byer et begrænset antal sikkerhedsgodkendte hoteller og alle, der kommer til disse byer må oftest bo på de samme hoteller, det presser prisen op,” lyder det fra ECA.

New York City, der topper listen, er ofte en dejlig men dyr fornøjelse – også når det gælder hotelovernatning. Ifølge ECA koster et værelse på et firestjernet hotel på den anden side af 3.000 kroner i døgnet – hertil kommer det nærmest obligatoriske krav om at lægge 15-20 procent i drikkepenge, hvilket naturligvis driver prisen endnu højere op.

Sidste år kom der yderligere 4.000 nye hotelværelser i New York City, som dermed officielt har 116.500. Hotellerne i New York solgte sidste år 36,4 millioner overnatninger, en stigning på 4,5 procent sammenlignet med 2016. Sidste år havde byen besøg af 6,2 millioner tilrejsende i forbindelse med møder og konferencer. I alt havde byen sidste år 13 millioner erhvervsturister, viste byens officielle turiststatistik for nylig.

Relaterede artikler:

Firmarejsen koster kassen i USA

Branson vil også være hotelkonge

Ny turistrekord i New York

x

Læs Også

På vej mod Danmarks største erhvervsrejsebureau

Godkendes American Express GBT´s verdensomspændende køb af britiske HRG vil det i Danmark skabe landets største erhvervsrejsebureau med årsomsætning på 1,6 milliarder kroner.

Fusion blandt erhvervsbureauer skal sænke omkostninger

Amex GBT’s forestående overtagelse af Hogg Robinson Group skal være med til at reducere udgifterne i en tid med faldende indtjening, lyder det i ny analyse.

Flere bureauopkøb kan være på vej

”Der er spekulationer om, at Amex’ overtagelse af HRG ikke bliver den sidste blandt erhvervsbureauerne. Egencia og FCM Travel Solutions har også pengene til opkøb,” siger bestyrelsesmedlem i Danmarks Rejsebureau Forening.

DBTA kiggede ind i fremtiden

AI, bots, disrupters, Lif, GDPR og blockchain var nogle af de mange 'buzzwords' der føg gennem luften ved DBTA´s årsmøde.

Mere anerkendelse til FCM Travel Solutions

BUSINESS TRAVEL: FCM Travel Solutions nøjedes ikke med at hente trofæet hjem som bedste forretningsrejsebureau i Danmark. Nu kan prisen som verdens bedste erhvervsrejsebureau også pynte på trofæhylden.

Stort erhvervsbureau dropper dansk direktør

BUSINESS TRAVEL: Et af de største erhvervsrejsebureauer i Danmark har fra årsskiftet ikke en dansker som direktør eller salgschef på det danske marked – i stedet bliver der fjernstyring fra Sverige. Bureauet har Danmarks største private firmarejsekunde.