New York City er verdens dyreste by for forretningsrejsende, siger i hvert fald ny undersøgelse.

Ny liste over verdens dyreste byer

Hvilke byer verden over er de dyreste for forretningsrejsende? Det har ny undersøgelse et bud på. 3 af byerne er i Schweiz.

New York fulgt af Geneve, Zürich, Angolas hovedstad Luanda, Bridgetown på Barbados, Paris, Nassau på Bahamas, Washington DC, Basel i Schweiz og fyrstendømmet Monaco.

Det er ifølge ny undersøgelse fra management konsulentfirma ECA International de dyreste for forretningsrejsende, skriver CNN. Ud af listen i forhold til sidste års opgørelse er blandt andet røget London, mens de tre schweiziske byer, Geneve, Zürich og Basel, er på listen på grund af den stærke Schweizerfranc, CHF.

I udregningen af sin opgørelse tager ECA hensyn til faktorer som prisen på et gennemsnitligt firestjernet hotel, mad og drikke, tøjrens, transport og andre nødvendigheder.

Ifølge ECA er byer som London, Paris og New York i den dyre ende alene på grund af antallet af erhvervsrejsende som de årligt får besøg af. London er dog røget ud af Top 10 som følge af mindre efterspørgsel på forretningsrejser til London som følge af den britiske folkeafstemning om at forlade EU samt en stigende pris på det britiske pund.

Høj sikkerhed koster
En måske overraskende by på årets Top 10 fra ECA er hovedstaden i Angola, Luanda. ”Byer, hvor sikkerhed for den rejsende spiller en stor rolle, er ofte et dyrt bekendtskab for erhvervsrejsende. Ofte har disse byer et begrænset antal sikkerhedsgodkendte hoteller og alle, der kommer til disse byer må oftest bo på de samme hoteller, det presser prisen op,” lyder det fra ECA.

New York City, der topper listen, er ofte en dejlig men dyr fornøjelse – også når det gælder hotelovernatning. Ifølge ECA koster et værelse på et firestjernet hotel på den anden side af 3.000 kroner i døgnet – hertil kommer det nærmest obligatoriske krav om at lægge 15-20 procent i drikkepenge, hvilket naturligvis driver prisen endnu højere op.

Sidste år kom der yderligere 4.000 nye hotelværelser i New York City, som dermed officielt har 116.500. Hotellerne i New York solgte sidste år 36,4 millioner overnatninger, en stigning på 4,5 procent sammenlignet med 2016. Sidste år havde byen besøg af 6,2 millioner tilrejsende i forbindelse med møder og konferencer. I alt havde byen sidste år 13 millioner erhvervsturister, viste byens officielle turiststatistik for nylig.

Relaterede artikler:

Firmarejsen koster kassen i USA

Branson vil også være hotelkonge

Ny turistrekord i New York

x

Læs Også

Ny kreditkortløsning til erhvervsrejsende

I samarbejde med MasterCard introducerer AirPlus sit nye udspil, European Corporate Card. Med dette afregner firmaer via AirPlus – ikke en bank.

Succesfuldt årsmøde i jysk rejsenetværk

Hotel LEGOLAND dannede rammen om årsmødet i det vestdanske rejsenetværk COTRA, der omfatter Travel Managers, flyselskaber og lufthavne.

Forretningsrejsende foretrækker bonuspoint frem for sikkerhed

Tre ud af 10 forretningsrejsende er globalt set villige til at ofre hotelsikkerhed for at få fat i de populære bonuspoint.

SMV’er har fået mere fokus på rejseudgifter

Stadigt flere små og mellemstore virksomheder administrerer deres rejseudgifter med samme fordele som store virksomheder, viser Egencia-undersøgelse.

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Danske virksomheder har mulighed for at få penge tilbage for flybilletter, som aldrig er blevet brugt, lyder det fra BCD Travel.

Forudser dyrere forretningsrejser      

Erhvervslivet rejser stadig mere, det øger svagt prisen på flybilletter, ny prognose forudser dog større stigning på hotelovernatninger.