Årets Værtskabspris hos Danhostel gik i år til Annette og Henrik Kjeldsen, værtsparret på Danhostel Herning. Foto: Danhostel.

Herning har årets værtspar hos Danhostel

Værtsparret på Danhostel Herning vandt Danhostels værtskabspris 2019 – vinderne arbejder blandt andet med at opfylde FN’s Verdensmål på miljøområdet.

Danmarks forening af hostels, Danhostel med lige nu 63 medlemmer uddelte ved sit landsmøde forleden en række priser, blandt andet Årets Værtskabspris.

Den gik i år til Annette og Henrik Kjeldsen, værtsparret på Danhostel Herning. I begrundelsen for prisen lød det, at Danhostel Herning ligger i den absolutte top af skalaen på områderne: personale, service og forplejning. Prisen blev overrakt af foreningens bestyrelsesformand, Poul Kristian Mouritsen.

Annette og Henrik Kjeldsen startede i 1997 som værter på Danhostel Hobro, og har siden 2012 stået i spidsen for Danhostel Herning.

Parret brænder for at drive vandrerhjem og har masser af ideer til, hvordan, de kan drive og udvikle stedet i fremtiden. Lige nu er de to værter meget engageret i arbejdet med FN’s Verdensmål, som Danhostel kæden tidligere på året, gik aktivt ind i.

Vært Henrik Kjeldsen siger i en pressemeddelelse fra Danhostel:

”Vi blev utroligt overraskede og rørte over, at netop vi skulle have prisen i år. Vi har mange år på bagen i hostelbranchen og synes jo, at vi i det daglige driver vandrerhjemmet på bedste vis sammen med vores dygtige medarbejdere, men at både vores gæster og ledelsen i Danhostel værdsætter vores arbejde, er jo den bedste anerkendelse.”

Arbejder med FN’s Verdensmål
Videre siger Henrik Kjeldsen: ”Vi synes, at vi nu har overskud til at rette fokus mod større mål og vi har derfor engageret os i arbejdet med FN’s Verdensmål. Vi er i gang med mange tiltag, som skal være med til, at Danhostel Herning hjælper til med at opfylde verdensmålene. Vi har blandt andet skiftet meget af vores belysning ud til LED belysning og har fjernet alle plastflasker på mødebordene i konferencen. Vi har en drøm om på sigt at blive drevet på solcelle energi.”

Danhostel Herning har 17 medarbejdere; der er 188 sengepladser fordelt på 40 værelser, der alle har bad og toilet. Der er konference- og mødefaciliteter med plads til 125 personer – og Danhostel Herning er kun ti minutters kørsel fra Messecenter Herning (MCH) og Jyske Bank Boxen.

Danhostels lige over 60 medlemmer omsætter for mere end 425 millioner kroner om året og har omkring en million overnatninger.

Relaterede artikler:

Danhostel endnu ikke klar med ny direktør

Hostel-kæde solgt for milliardbeløb

Danhostel får eget manifest om FN’s Verdensmål