Ferie for Alle afvikles i år med over 1.100 udstillere fra mere end 30 lande, der forventes atter omkring 60.000 besøgende under weekenden. Foto: Messecenter Herning.

Over 1.100 udstillere klar til Ferie for Alle

I weekenden 22-24. februar afvikles Skandinaviens største rejsemesse i Messecenter Herning. ”Vi gør meget for at holde hallerne ”rene,” så der kun udstilles et bestemt tema,” siger messechefen.

Med omkring 60.000 årlige besøgende er Ferie for Alle i Messecenter Herning den største rejsemesse i Skandinavien – og i år er Caribien partnerland ligesom hovedtemaerne vanen tro er Camping, Danmarksferie, Dansk Golfshow, Udeliv og Udland.

Klik for stort format. Oversigt over hallerne i Messecenter Herning som de fordeles under Ferie for Alle.

14 haller i MCH tages i brug til Ferie for Alle, der fordeler sig på over 60.000 kvadratmeter – cirka lige så mange som der forventes af besøgende; hertil kommer rundt regnet 3.000 repræsentanter fra de omkring 1.100 udstillere fra mere end 30 lande.

”I udlandshallerne, G og M, er blandt andet alle charterrejsebureauerne; vi er meget glade for at de fortsat bakker op,” siger projektchef siden 2005 for Ferie for Alle, Anders Ladefoged Mortensen, til STANDBY.dk og tilføjer:

”Ferie for Alle er som altid en del af rejsebranchens samlede store salgsbillede, hvor det personlige møde mellem køber og sælger giver en helt anden inspirtation end man kan finde på nettet.”

Udlandshallerne har også deltagelse af en lang række specialrejsebureauer med blandt andet fokus på lange rejser, herunder Caribien.

”Omkring 30 rejsebureauer og rejsearrangører med rejser til et bredt område i Caribien som golf, rundrejser, sol og strand samt krydstogter, vil være parat med inspiration til rejser i Caribien, herunder de to største destinationer, Cuba og Den Dominikanske Republik,” siger Anders Ladefoged Mortensen.

Caribien kommer også i fokus ved åbningsceremonien fredag morgen klokken 9 i MCH – det er i samme forbindelse, at Danske Rejsejournalister traditionen tro uddeler Havfrueprisen til en person eller aktør, der har gjort noget særligt for dansk turisme, samt prisen som Årets Rejsejournalist.

Busrejser er blevet mere trendy
Et område i udlandssektoren der måske i år kan forventes øget opmærksomhed er busrejser. De er tilsyneladende ved at blive lidt mere in – senest har et af Danmarks største leisurebureauer, Albatros Travel, meddelt, at det vil arrangere flere busrejser.

”Busrejser er blevet mere trendy, det er bestemt ikke kun en rejseform for ”gamle mennesker,” men en god måde at hygge sig på og med stor komfort i busserne,” siger projektchefen for Ferie for Alle.

Men rejserne er ikke kun ved landjorden, der kan igen i år mødes flyselskaber. De findes navnlig på de store stande som lufthavnene i Billund og Aalborg har i Udlandshallerne – Aarhus Lufthavn er atter med, det er omvendt Hernings egen lufthavn ikke, Midtjyllands Lufthavn i Karup viser ikke flaget.

”Turkish Airlines stiller igen med en stor stand, også for at vise, at Star Alliance-medlemmet flyver til mange andre destinationer end bare Tyrkiet. De har omkring 300 destinationer verden over,” siger Anders Ladefoged Mortensen og fortsætter:

”Vi har som altid justeret lidt hist og her i hallerne; for eksempel er der mere ”hard core” camping i de egentlige campinghaller – så samler vi alt ”tilbehøret” i en separat hal, den runde hal, Hal B, som vi kalder markedspladsen. Vi prøver generelt at holde udstillingshallerne meget ”rene,” det gælder for eksempel også hallen med Danmarksferie, så der kun er konkrete ferieting i hallerne, ikke alt muligt andet.”

Relaterede artikler:

30 rejsebureauer klar med Caribien-rejser i Herning

Rekordår i Messecenter Herning

Atter over 60.000 besøgende til Ferie for Alle