Hertz kommer i første omgang til at tilbyde Polestar 2-elbilen, der findes i tre versioner. PR-foto: Hertz.

Hertz køber yderligere 65.000 elbiler

Biludlejningsgiganten Hertz skal have endnu flere elbiler i flåden. Nu vil Hertz købe 65.000 eksemplarer af Volvos elbilvaremærke Polestar. Sidste år bestilte Hertz 100.000 elbiler fra Tesla.

Som led i kontrakten mellem Hertz, der også har biludlejningsvaremærkerne Dollar og Thrifty, og Volvo-ejede Polestar, vil Hertz de næste fem år købe 65.000 Polestar-biler.

I Danmark ejes franchiserettighederne til Hertz Biludlejning af First Rent a Car Denmark, et 100 procent ejet datterselskab af Volvo Cars. First Rent a Car Denmark er en del af en nordisk gruppe.

Polestar-bilerne til Hertz skal dels bruges til egentlig biludlejning i blandt andet Europa og Nordamerika, men skal også indgå i konceptet med delemobilitet og digitale kundeoplevelser.

Hertz’ kommende Polestar elbiler forventes at være tilgængelige til udleje i løbet af dette forår i Europa og i slutningen af i år i Nordamerika og Australien, skriver Polestar i en pressemeddelelse.

“Partnerskabet med Polestar bygger på vores ambition om at blive en førende aktør i mobilitetsøkosystem når det gælder bæredygtig mobilitet og samtidig tilbyde vores lejere, erhvervskunder og delebils-partnere en førsteklasses elbil,” siger Stephen Scherr, Hertz’ nye koncernchef.

Stigende omsætning
“Med partnerskabet med Hertz kan vi nå ud til et bredere publikum og imødekomme flere af vores fælles kunders mobilitetsbehov. For mange af dem er det måske første gang, de kører en elbil, og det bliver således en Polestar,” siger Thomas Ingenlath, koncernchef for Polestar.

Sidste år tredoblede Polestar sin omsætning i forhold til året før, og i år forventer man en yderlige fordobling i salget. Ved udgangen af 2025 forventer Polestar at sælge 290.000 biler årligt.

Polestar startede i 2017 som en selvstændigt svensk producent af elektriske køretøjer. Polestar er grundlagt af Volvo Cars og Geely Holding. Polestar har ligesom Volvo hovedkvarter i Gøteborg. Bilerne fremstilles i dag på to anlæg i Kina, og der er planlagt yderligere produktion i USA.

Foreløbig findes der to Polestar-modeller, den næste, Polestar 3 forventes lanceret i år som koncernens første elektriske SUV.

Relaterede artikler:

Hertz bruger milliarder på 100.000 nye elbiler

Biludlejningsgigant skifter landechef i Danmark

Mangel på udlejningsbiler giver højere priser