HH-Ferries batterifærger får snart fuld eldrift

HH-Ferries som driver færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg for Scandlines er ved at få bugt med problemerne på de to færger, der er bygget om til elddrift med store batterier og lynladning ved kajen, oplyser nyhedstjenesten Rapidus.

”Det fungerer nu. Vi kører stadig med hybriddrift på begge færger, men på Tycho Brahe står eldriften nu for 80-90%. På Aurora skal vi stadig gennemføre justeringer”, siger HH-Ferries driftschef Jens Ole Hansen.

Med teknik fra ABB og ombygning på Oresund Dry Docks i Landskrona har HH-Ferries investeret 300 millioner svenske kroner i den miljøvenlige batteridrift. De 120 millioner kroner kommer från EU-organet INEA. Teknikken er helt ny og bygger på en laserstyret robot som tilslutter færgerne til en kraftig ladestation, som giver batterierne ny kraft på 5-9 minutter.

Projektet er tildelt Baltic Sea Clean Martime Award, men har haft problemer med børnesygdomme som gjorde, at sommerens eldrevne premiere måtte aflyses i sidste øjeblik, skriver News Øresund.

El-færgen kan ikke lade

Transportministeren åben for fast HH-forbindelse

Flere lastbiler, færre personbiler med H-H færge

x

Læs Også

Scandlines på vej mod salg

Rederiet Scandlines vurderes ifølge The Sunday Times at kunne indbringe kapitalfonden 3i, der ejer rederiet, mere end fem milliarder kroner.

Rekord på bornholmerfærgerne

Næsten halvanden million passagerer blev sidste år transporteret med færger til eller fra Bornholm.

Markant billigere at sejle til Bornholm

Til september 2018 overtager Molslinjen færgesejladsen til og fra Bornholm. Selskabet offentliggør, at ca 75% af alle billetter de sidste måneder i 2018 vil koste enten 99 kroner eller 199 kroner for en enkeltbillet.

6.000 liter benzin i Samsø-færgens dieseltank

En tankvognschauffør trykkede på den forkerte knap og sendte tusindvis af liter benzin ind i færgen, der lå i Hou Havn.

DFDS får stadig flere oversøiske passagerer

CRUISE: Rederiet ser fortsat stigning i turister fra lande uden for Europa. DFDS forventer om få år at omkring hver tredje passagerer på årsplan er fra oversøiske markeder. Nyt samarbejde med flyselskaber.

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.