HH-Ferries batterifærger får snart fuld eldrift

HH-Ferries som driver færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg for Scandlines er ved at få bugt med problemerne på de to færger, der er bygget om til elddrift med store batterier og lynladning ved kajen, oplyser nyhedstjenesten Rapidus.

”Det fungerer nu. Vi kører stadig med hybriddrift på begge færger, men på Tycho Brahe står eldriften nu for 80-90%. På Aurora skal vi stadig gennemføre justeringer”, siger HH-Ferries driftschef Jens Ole Hansen.

Med teknik fra ABB og ombygning på Oresund Dry Docks i Landskrona har HH-Ferries investeret 300 millioner svenske kroner i den miljøvenlige batteridrift. De 120 millioner kroner kommer från EU-organet INEA. Teknikken er helt ny og bygger på en laserstyret robot som tilslutter færgerne til en kraftig ladestation, som giver batterierne ny kraft på 5-9 minutter.

Projektet er tildelt Baltic Sea Clean Martime Award, men har haft problemer med børnesygdomme som gjorde, at sommerens eldrevne premiere måtte aflyses i sidste øjeblik, skriver News Øresund.

El-færgen kan ikke lade

Transportministeren åben for fast HH-forbindelse

Flere lastbiler, færre personbiler med H-H færge

x

Læs Også

Appetit på fragtskibe svækker ikke persontransporten

Et opkøb af tyrkisk operatør af fragtmarkedet i Middelhavet koster milliarder i investering, men det betyder ikke, at beslutningen om fornyelsen af passagerskibe hos DFDS er sat i stå.

Tropisk bar skal øge omsætning hos rederi

Stena Line har investeret millionbeløb i ny caribisk bar på den største af færgerne på rederiets primære passagerrute mellem Sverige og Danmark.

Molslinjen ikke bekymret for mulig Kattegat-bro

”Den debat forholder vi os til cirka hvert andet år, hvor en Kattegat-forbindelse kommer op til overfladen,” siger Molslinjens direktør efter transportministerens udspil om ren vejforbindelse.

Ny buslinje mellem København og Bornholm

Når Molslinjen til september overtager betjeningen af færgeruten fra Sverige til Rønne, lader rederiet også sin Kombardo-busservice indgå i de nye planer.

Stena Lines nye RoPax tager form

Den 2. februar blev kølen lagt til det første af Stena Lines RoPax skibe på Avic Weihai Shipyard i Kina. Den traditionelle ceremoni er starten på konstruktionen af fartøjet.

Molslinjen aflyser otte afgange fredag

Express 2 kommer ikke ud at sejle fredag efter brand i et maskinrummet torsdag. Lørdag er der indtil videre ingen aflyste afgange.