HH-Ferries batterifærger får snart fuld eldrift

HH-Ferries som driver færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg for Scandlines er ved at få bugt med problemerne på de to færger, der er bygget om til elddrift med store batterier og lynladning ved kajen, oplyser nyhedstjenesten Rapidus.

”Det fungerer nu. Vi kører stadig med hybriddrift på begge færger, men på Tycho Brahe står eldriften nu for 80-90%. På Aurora skal vi stadig gennemføre justeringer”, siger HH-Ferries driftschef Jens Ole Hansen.

Med teknik fra ABB og ombygning på Oresund Dry Docks i Landskrona har HH-Ferries investeret 300 millioner svenske kroner i den miljøvenlige batteridrift. De 120 millioner kroner kommer från EU-organet INEA. Teknikken er helt ny og bygger på en laserstyret robot som tilslutter færgerne til en kraftig ladestation, som giver batterierne ny kraft på 5-9 minutter.

Projektet er tildelt Baltic Sea Clean Martime Award, men har haft problemer med børnesygdomme som gjorde, at sommerens eldrevne premiere måtte aflyses i sidste øjeblik, skriver News Øresund.

El-færgen kan ikke lade

Transportministeren åben for fast HH-forbindelse

Flere lastbiler, færre personbiler med H-H færge

x

Læs Også

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.

Rederi ind i kampen om indenrigsrejsende

TURISME: Fra på lørdag er ny aktør klar til konkurrencen om passagerer mellem København og Aarhus. Det sker med ny busrute via Molslinjen og priser fra 99 kr.

DFDS får flere særarrangementer

CRUISE: Mens kahytterne ofte er fyldte om sommeren, er der igen i efteråret varierede tilbud hos rederiet mellem København og Oslo. Der er alt fra ’bøf-konkurrence’ til ’heavymetal-cruise’. Koncert med Kim Larsen blev udsolgt samme dag, den blev sat til salg.

Billigere Storebæltsbro rammer Scandlines

TURISME: Regeringen vil fra næste år begynde at gøre det 25 pct. billigere at krydse broen. Det vil bl.a. ramme Scandlines’ færger mellem Danmark og Tyskland, hvorfor rederiet er klar med nye protester. ”En prisnedsættelse gør ondt på Scandlines, der i forvejen har høje priser,” siger turisme-økonom.

Scandlines’ ejer klar til salg

TURISME: Ifølge den danske hjemmeside Inside Business vil kapitalfonden bag Scandlines sælge. Scandlines har bl.a. ruterne fra Rødby-Puttgarden og fra Gedser til Rostock – men udfordres af mulig fast forbindelse under Femern. DFDS nævnes som mulig køber af Scandlines.

Kursændring hos DFDS

CRUISE: Det store rederi slår fra næste måned en række salgs- og marketingfunktioner sammen. Det betyder bl.a. at stillingen som landechef i f.eks. Danmark nedlægges – den nuværende landechef bliver i stedet global salgsdirektør.