Den hollandske rejsearrangør Sunweb har sammen med flyselskabet Transavia fået myndighedsgodkendelse til i april at gennemføre en testferie til Rhodos for 189 gæster. Foto: Transavia.

Hollands rejsebranche tester ”prøveferier”

De hollandske sundhedsmyndigheder vil sammen med rejsearrangøren Sunweb og flyselskabet Transavia teste en prøveferie til Rhodos. Senere følger prøverejser med bil, krydstogt, tog og bus.

Også hollænderne savner ferie i udlandet. Og som det første af flere planlagte eksperimenter vil rejsearrangøren Sunweb, der også kendes fra det danske marked, sammen med flyselskabet Transavia gennemføre en såkaldt prøverejse til april.

De 189 gæster til prøveferien til Rhodos er fundet via tilmeldinger fra frivillige på Sunwebs hjemmeside. De udvalgte feriegæster skal opfylder kriterier fra den hollandske regering. De skal blandt andet alle være hollandske statsborgere eller bosiddende i Holland samt være mellem 18 og 70 år ligesom de ikke må være højrisikopatienter.

Den hollandske hjemmeside Luchtvaartnieuws.nl skriver, at testferien til Rhodos skal ske under de hollandske myndigheders program ”Sikker og ansvarlig rejse under corona.” Myndighederne har givet grønt lys til Sunweb og Transavia om at gennemføre en testferie til den græske middelhavsø.

Denne prøve er første skridt i retning af at se perspektiverne for at lade hollænderne tage på ferie igen i sommersæsonen. Dens formål er at få ny indsigt og indsamle data for, under hvilke betingelser dette kan gøres sikkert, hedder det blandt andet.

Samarbejde med det hollandske DRF
Sammen med Hollands svar på Danmarks Rejsebureau Forening, der i Holland hedder ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus) har Sunweb og Transavia forberedt sig på den første testeferie med afrejse den 12. april til Rhodos. Ferien består af en otte-dages all inclusive-pakkerejse til Rhodos.

Frank van Oostdam, direktør for ANVR, siger: ”Hollænderne er ivrige efter igen at tage på ferie i udlandet. Men det skal være sundhedsforsvarligt og coronasikkert. Jeg har fuld tillid til, at dette initiativ vil demonstrere, at man kan nyde en ubekymret og sikker ferie gennem sin rejsearrangør.”

Ferieboble
Ferien på Rhodos skal holdes i en “boble” på det luksuriøse Hotel Mitsis Grand Beach, oplyses det. Resortet vil udelukkende være åbent for ferierende hollændere, der er udvalgt til prøveferien. Der vil ikke være andre gæster, men kun hotellets personale. Alle faciliteter på feriestedet er åbne for at sikre en fuld ferieoplevelse, de eksisterende koronaforanstaltninger skal følges og det er ikke tilladt for turisterne at forlade byen ved resortet under deres ferie.

De udvalgte rejsende er forpligtet til at tage en coronatest før rejsen og skal afgive en negativ PCR-test ved indtjekningen på hotellet. Inden hjemturen tages endnu en PCR-test på hotellet, og efter hjemkomsten til Holland skal feriegæsterne i karantæne i ti dage og have taget en ny PCR-test på dag fem af karantæneperioden.

Flere succeskriterier
Ferietesten vil blive betegnet som vellykket, hvis antallet af smittede er nul, ligesom rejsen skal give værdifulde data og indsigt om, under hvilke forhold folk kan tage på ferie sikkert og ansvarligt.

Dette betyder ikke, at de hollandske rejsebegrænsninger som et resultat af et lavt antal infektioner fra testferien kan lempes, og testen gennemføres kun, hvis det betragtes som sikkert af de hollandske sundhedsmyndigheder.

På et senere tidspunkt, skriver Luchtvaartnieuws.nl, planlægges der prøve-ferierejser med bil, krydstogt, tog og bus. Planerne for disse er under udarbejdelse.

Relaterede artikler:

Vil åbne for turister fra midten af maj

Krydstogtskib vil sejle med færdigvaccinerede

Israel ønsker rejsebobler til færdigvaccinerede lande