Klik for større format. Et af Royal Caribbean Internationals’ nyeste skibe, Odyssey of the Seas, skal fra maj sejle israelske krydstogtturister til Cypern og Grækenland. PR-foto: Royal Caribbean International.

Krydstogtskib vil sejle med færdigvaccinerede

Royal Caribbean begynder fra maj at sejle krydstogter fra Israel, der er langt fremme med at færdigvaccinere. “Vi vil være verdensmester i turisme efter coronakrisen,” siger premierminister.

Krydstogtrederiet vil indsætte et af sine nyeste skibe, det 347 meter lange Odyssey of the Seas fra Royal Caribbean Internationals mellemstore klasse, Quantum Class. Skibet har plads til knap 4.300 passagerer og lige over 1.500 besætningsmedlemmer.

Krydstogterne fra havnebyen Haifa ved Tel Aviv er med henholdsvis tre og syv nætter ombord. De korte krydstogter er til Cypern, mens de ugelange udover Limassol på Cypern også kommer til de græske rejsemål Rhodos, Santorini, Mykonos og Athens havneby.

Michael Bayley, koncernchef for Royal Caribbean International, siger i pressemeddelelsen: ”Krydstogter fra Israel er en mulighed, vi længe har kigget på. Vi værdsætter samarbejdet med Israels regering. Israelske borgere bliver de første til at sejle med Odyssey-skibet i dets første sæson på havet.”

“Takket være de millioner af vacciner, Israel har købt, er jeg stolt af, at Israel bliver første land der får sejladser med Royal Caribbeans nye flagskib. Det er et vigtig udtryk for tilliden fra rederiet til vores vaccinepolitik,” siger den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, i pressemeddelelsen og tilføjer:

“Vi har gjort Israel til verdensmester indenfor vaccinationer. På samme måde vil vi gøre Israel til verdensmester indenfor blandt andet turisme i tiden efter coronakrisen.”

Både passagerer og besætning er færdigvaccineret
Royal Caribbean vil være første krydstogtrederi til at tilbyde sejladser, hvor såvel passagerer som besætningen er færdigvaccineret, oplyser RCI.

I pressemeddelelsen støtter den græske turistminister, Haris Theoharis, indsatsen for at have krydstogter omkring Grækenland med coronavaccinerede passagerer. ”Vi har allerede gode resultater fra vores rejseboble-samarbejde med Israel,” siger den græske minister.

Indenfor kort tid kan færdigvaccinerede borgere i Israel og Grækenland frit rejse som turister til det andet land. Israel er ifølge BBC det land i verden, der er længst med at vaccinere sin befolkning, Vaccinationerne forventes at være afsluttet med udgangen af maj.

Dermed begynder Israel at kigge efter andre lande, der er i nogenlunde samme situation og som vil indgå i rejsebobler med turister. ”Uden nogen begrænsninger, ingen karantæne, ingenting,” sagde Benjamin Netanyahu for nylig.

Relaterede artikler:

Israel ønsker rejsebobler til færdigvaccinerede lande

Krydstogtgigant venter bare på grønt lys

Udenrigsminister signalerer mulig åbning for rejser