Nyåbnede Zoku Copenhagen har 160 værelser og såkaldte ”lofts.” Zoku Lofts er mikrolejligheder med blandt andet eget køkken til langtidsgæster. PR-foto: Zoku Hotels.

Hollandsk hotelkæde åbner i København

Den hollandske hotelkæde Zoku åbner i dag Zoku Copenhagen med 160 værelser tæt på metrostation DR Byen og med tidligere direktør for københavnsk luksushotel i spidsen for det nye hotel.

For anden gang i denne uge er der åbnet et nyt hotel på Amager. I mandags var det Scandic CPH Strandpark tæt på Københavns Lufthavn med 357 værelser og suiter.

Og i dag åbnes officielt koncepthotellet Zoku Copenhagen, ganske tæt på DR Byen.

Zoku-hotellet i København skulle oprindeligt været åbnet sidste år. Det sagde medstifter af Zoku Hotels, Hans Meyer, og Veerle Donders, konceptdirektør hos Zoku, til STANDBY.dk under Puls 2019-konferencen i København. Puls, en temakonference om trends i hotel- og restaurationsbranchen, arrangeres af Dansk Erhverv og hotelrådgivningsfirmaet Telling & Nesager.

”Vi har blandt andet valgt København, fordi det er en meget god by at bo og være i, der er mange innovative og fremadtænkende mennesker, her er fokus på design, livsstil og tolerance,” sagde den hollandske duo.

Mikrolejligheder
Hotellet på Amager Fælledvej er det første Zoku-hotel uden for Holland. Zoku Copenhagen har 160 værelser og såkaldte ”lofts” i fem størrelser. Zoku Lofts er mikrolejligheder med blandt andet eget køkken til langtidsgæster.

Zoku er det japanske ord for familie, stamme eller klan, ”men det er også stedet, der gør det nemmere for forretningsrejsende at bo og arbejde globalt. Både i form af korte og længerevarende ophold,” hedder det i pressemeddelelse. Det første Zoku-hotel åbnede i Amsterdam i 2016, nu er hotellet i København åbent, i næste måned åbner Zoku hotel i Wien.

Hotellet i København har Nikolaj Tamakloe som direktør. Han er blandt andet kendt for at have været direktør for det københavnske boutiquehotel Hotel Sanders under Kølpin Hotels. Han blev direktør fra Sanders-hotellet åbnede i slutningen af 2017.

I pressemeddelelsen fra Zoku siger Nikolaj Tamakloe blandt andet: ”I en digital tid har offline interaktioner aldrig været vigtigere. Vi faciliterer aktivt disse menneskelige forbindelser hos Zoku.”

Zoku er den tredje hollandske hotelkæde til at åbne i København. De to andre er hotellet Citizen M på Rådhuspladsen – M står i denne forbindelse for ”Mobile” – med 238 mindre, men ganske luksuriøse værelser. Og i oktober sidste år åbnede CityHub på Vesterbrogade. CityHub er en slags hybrid mellem et hotel og et hostel, nok mest det sidste. CityHub Copenhagen har 215 ”værelser,” der også kan beskrives som minimalistiske, lavloftede sovekabiner uden vinduer og med fælles badeværelser og toiletter.

Relaterede artikler:

Så har Scandic 28 hoteller i Danmark

Rejsebureauejer fortsætter opkøb i hotelbranchen

Ny hotelkæde på vej til København

Endnu en udenlandsk hotelkæde til Danmark