Medstifter af Zoku Hotels, Hans Meyer, til venstre, med hotelrådgiver Preben Nesager fra Telling & Nesager, samt Veerle Donders, konceptdirektør hos Zoku. Billedet er fra Børsalen i København under onsdagens Puls-hotelkonference, arrangeret af blandt andet Telling & Nesager. Foto: Henrik Baumgarten.

Ny hotelkæde på vej til København

Hollandske Zoku med foreløbig kun et koncepthotel i Amsterdam udvider næste år med nye ”næsten firestjernede” hoteller i København og Wien. Der er planer om mange flere.

Det kommende Zoku-hotel på Amagerfælledvej 120 åbner efter planen i november næste år med 35 medarbejdere og 160 værelser/hotellejligheder, som her hedder Zoku Lofts.

Klik for stort format. Med 160 værelser – eller Zoku Lofts – bliver det kommende Zoku-hotel i København det hidtil største hotel hos den hollandske kæde. Alle Zoku Lofts har udover seng, badeværelse og opholdsplads også et fuldt udstyret køkken. Illustration: Zoku Hotels.

Det oplyste medstifter af Zoku Hotels, Hans Meyer, og Veerle Donders, konceptdirektør hos Zoku, til STANDBY.dk under onsdagens Puls 2019-konference i København. Puls, en temakonference om trends i hotel- og restaurationsbranchen, arrangeres af Dansk Erhverv og hotelrådgivningsfirmaet Telling & Nesager.

Puls havde i år knap 190 deltagere til en række indslag i Børssalen – blandt de indbudte talere var netop Zoku, der kunne præsentere deres kommende indtog i København.

Selve navne Zoku kommer fra japansk og betyder familie, stamme eller klan. Det første Zoku-hotel åbnede i Amsterdam i 2016. Men næste år kommer kæden for første gang uden for Holland. Dels med sit kommende hotel i Wien, der åbner næste sommer, dels hotellet i København, der forventes klar inden udgangen af 2020.

”Vi har blandt andet valgt København fordi det er en meget god by at bo og være i, der er mange innovative og fremadtænkende mennesker, her er fokus på design, livsstil og tolerance,” sagde den hollandske duo.

Sit eget brand
Zoku brand, varemærke, er skabt ved at kombinere det bedste fra hotelbranchen, private hjem og arbejdsmiljøer på en smart og eftertænksom måde.

Ud af det miks er der kommet en vibrerende hjemmebase, hvor man både kan bo og arbejde i byen i alt fra nogle dage til flere måneder – ligesom man ved at bo hos Zoku har en afslappet hjemmebase med både lokale og gæster fra hele verden, hedder det. Zoku-hoteller skal blandt andet ligge tæt på forretningskvarteret i byen, men heller ikke langt fra kultur og underholdning.

Udover åbningerne næste år i Wien og København, kigger Zoku på mulige projekter i samarbejde med lokale investorer i London, Paris, Berlin, Milano og Dublin. I USA er der fokus på Los Angeles, San Francisco, New York, Seattle, Austin, Denver og Boston.

Zoku er den anden hollandske hotelkæde til at gøre sin entre i København indenfor kort tid. I december sidste år åbnede Citizen M (M står i denne forbindelse for ”Mobile”) på Rådhuspladsen i København med 238 mindre, men ganske luksuriøse værelser.

Relaterede artikler:

Flere overnattede på danske hoteller

7.700 nye hotelværelser på vej til København

Hotelkæde vil øge i København