Dansk Erhverv Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel & Restauration har indgået overenskomster på hotel- og restaurationsbranchens område. Dansk Erhvervs største hotelmedlem er også Danmarks største hotelkæde, Scandic, hvorfra arkivfotoet med medarbejdere stammer. Foto: Scandic Hotels.

Horesta kritiserer overenskomst fra Dansk Erhverv og 3F

Dansk Erhverv bryder Horestas hidtidige eneret til at indgå overenskomster. ”Men Dansk Erhvervs ”nye” overenskomst er reelt bare en kopi af vores,” siger Horestas næstformand.

Fremover vil der være to landsoverenskomster på hotel- og restaurationsområdet, hos Dansk Erhverv og Horesta.

Dansk Erhverv Arbejdsgiver (DEA) og 3F Privat Service, Hotel & Restauration (3F PSHR) har indgået overenskomster på hotel- og restaurationsbranchens område med ikrafttræden 1. november. Det oplyser parterne mandag, tre dage efter overenskomsten trådte i kraft.

Fremover vil de mange hoteller og restauranter i Dansk Erhverv have mulighed for at blive omfattet af den nye landsoverenskomst mellem 3F PSHR og Dansk Erhverv, oplyser arbejdsgiverforeningen i en pressemeddelelse.

Fremover vil der således være to landsoverenskomster på hotel- og restaurationsområdet, hos henholdsvis Dansk Erhverv og Horesta, der begge har mulighed for at optage medlemsvirksomheder fra hotel- og restaurationsbranchen, hedder det.

I runde tal har hotelmedlemmerne af Dansk Erhverv på landsplan under 100 hoteller i Danmark, mens Horesta har over 400 hotelmedlemmer.

Hotelmedlemmerne hos Dansk Erhverv har Scandic, Comwell, CabInn, Nordic Choice og Brøchner Hotels som sine største medlemmer.

Ifølge Dansk Erhverv har hotelkæderne i Dansk Erhverv cirka 40 procent af alle hotelværelser i Danmark – og 65 procent af de 7.500 kommende nye hotelværelser i København.

Horesta: Den ”nye” overenskomst er en kopi af vores
I en kommentar til den nye aftale mellem DEA og 3F PSHR siger Horestas næstformand, Allan Agerholm, til STANDBY.dk:

”Vi ønsker Dansk Erhverv tillykke med deres “nye” overenskomst, som i virkeligheden er Horesta/3F overenskomsten som deres medlemmer har haft i alle årene – nu blot med ny overskrift.

Det kan undre os at Dansk Erhverv efter i alle årene at have lovet en ny og bedre overenskomst til deres hotel-medlemmer, ender med at kopiere Horestas overenskomst, der både er blevet kaldt sindssyg, vanvittig og bureaukratisk – og så nu serverer den som deres egen,” lyder det fra Allan Agerholm.

Hotelkæder forlod Horesta til fordel for Dansk Erhverv
Den nye overenskomst mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver (DEA) og 3F Privat Service, Hotel & Restauration (3F PSHR) er kommet i stand efter at en række store hotelkæder i 2013 forlod Horesta og i stedet meldte sig ind i Dansk Erhverv.

Hotelkæderne indmeldte sig i Dansk Erhverv, selvom de var omfattet af overenskomst mellem 3F og Horesta, hotel- og restaurationsbranchens arbejdsgiverforening. En overenskomst hotelkæderne fortsat er omfattet af.

Det ny samarbejde mellem Dansk Erhverv og 3F PSHR kommer ikke bare til at handle om overenskomster. Parterne vil bruge samarbejdet til at styrke hotel- og restaurationsbranchens interesser i samfundet, hedder det i pressemeddelelsen:

”Vi tror, at hele branchen vil få endnu større politisk indflydelse med Dansk Erhverv som ny aktør og samarbejdspartner, og vi glæder os til samarbejdet,” siger John Frederiksen, næstformand i 3F PSHR.

Og Laurits Rønn, direktør for Dansk Erhverv Arbejdsgiver, siger:

”I Dansk Erhverv mener vi, at de bedste løsninger for både arbejdsgivere og medarbejdere findes i et stærkt samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter. Derfor ser vi også frem til et styrket samarbejde med 3F PSHR på hotel- og restaurationsområdet.”

Med den nye overenskomst mellem Dansk Erhverv og 3F PSHR får hotelkæderne mulighed for at overgå på overenskomster, der forhandles af Dansk Erhverv den 1. marts næste år.

Dermed får de igen mulighed for at forhandle direkte med medarbejdernes organisation, til gavn for 3F-medlemmerne og deres tillidsfolk, heddet det fra Dansk Erhverv.

Relaterede artikler:

Horesta mister dansk hotelkæde til Dansk Erhverv

14 unge fortæller om hverdag i hospitality-branchen

“Jeg har trods alt formået at gøre en forskel”