Det vil være en ny katastrofe for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, hvis de stigende coronasmittetal resulterer i nye nedlukninger, lyder det fra HORESTA. Arkivfoto.

HORESTA: Ny nedlukning vil være en katastrofe

De stigende smittetal som følge af ikke-færdigvaccinerede, rykker risiko for ny nedlukning tættere på. ”Men det vil være en katastrofe for hotel-, restaurant- og turisterhvervet,” siger HORESTA.

Hvis den nuværende stigning i antallet af coronasmittede fører til endnu en nedlukning af erhvervet, vil det være en katastrofe. Det siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, ifølge brancheforeningens nyhedsbrev til TV 2 News. Han opfordrer til, at politikere og myndigheder kigger andre steder, hvis der igen skal skrues op for restriktionerne.

I første omgang har Danmark netop genindført coronapasset, så blandt andet færdigvaccinerede for eksempel ikke kan komme på restauranter, gå i biografen, deltage i møder og konferencer med mere.

Også til TV 2 News sagde professor Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet, i weekenden, at han var bekymret for udviklingen i Danmark med det stigende smittetryk.

Men han opfordrede til at afvente med yderligere restriktioner, indtil man har set effekten af coronapasset og yderligere testning.

Muligt med nye mundbind og at arbejdsgivere kan kræve coronapas fra ansatte
Allan Randrup Thomsen sagde også, at Danmark efter den nylige genindførelse af coronapasset, kan overveje at genindføre mundbind i det offentlige rum, og at arbejdsgiverne udnytter muligheden for at kræve coronapas af sine ansatte.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han kunne se endnu en nedlukning af restauranter og natteliv for sig sagde han: ”Jeg vil nødigt sige det, men jeg tør ikke på nuværende tidspunkt udelukke det.”

Kristian Nørgaard svarede, at han ikke håber, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet igen står først for. ”En nedlukning vil være katastrofal for os. Vi skal passe på hinanden og på vores sundhedsvæsen, men vi skal altså også passe på vores virksomheder og de arbejdspladser, der følger med”, sagde HORESTA’s politiske direktør.

Kristian Nørgaard opfordrede til, at politikere og myndigheder bringer andre redskaber i spil end kun at rette skytset mod hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Torsdag i denne uge har HORESTA i øvrigt sin årsdag, den holdes i Øksnehallen i København. Det tilmeldte deltagerantal er på vej mod 600.

Udover en række brancheeksperter til blandt andet en paneldebat, har HORESTA’s årsdag to sportsprofiler på menuen. Det er fodboldlandsholdets træner, Kasper Hjulmand, og Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 – de tre første etaper af Tour de France 2022, der køres i Danmark.

Relaterede artikler:

Arbejdsgivere kan snart kræve coronapas af ansatte

HORESTA tanker stadig flere medlemmer

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv