Horesta vil registrere hotel- og restaurantgæster

”Giv hotel- og restauranterhvervet lempede krav på områder som forsamlingsforbuddet – mod at hoteller og restauranter til gengæld registrerer sine gæster,” lyder forslaget fra brancheforeningen.

Horesta foreslår nu, at virksomheder i hotel- og restauranterhvervet mod at registrere deres gæster kan få lempet på nogle af de nuværende restriktioner.

Det gælder først og fremmest forsamlingsforbuddet og kravet om et vist antal kvadratmeter gulvareal pr. person, skriver Horesta i en pressemeddelelse.

”God afstand og høj hygiejne er det bedste våben mod COVID-19. Så længe vi overholder kravet om afstand på en meter mellem gæsterne, og så længe vi sikrer god hygiejne i vores virksomheder, bør politikerne fortsætte en forsvarlig genåbning af landet og lempe nogle af de øvrige krav, vi er underlagt,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta, i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Med en registrering af gæsterne sikrer vi desuden, at man efterfølgende kan opspore, kontakte og isolere smittetilfælde.”

De nuværende regler siger, at der skal være fire kvadratmeter pr. gæst. Dette kan sættes ned til to kvadratmeter, hvis gæsterne sidder ned. Forsamlingsforbuddet er lige nu på 100, men på 500 hvis gæsterne sidder ned.

Horesta foreslår, at kvadratmeterkravet fjernes eller halveres til henholdsvis to og en kvadratmeter, og at forsamlingsforbuddet kan fraviges.

Politiske forhandlinger om Fase 4
Forslaget fra Horesta kommer samtidig med, at der på Christiansborg forhandles om genåbningens fase 4.

”Vores erhverv er under et massivt økonomisk pres som følge af coronakrisen og alle de restriktioner, vi er underlagt. Nu foreslår vi, at man ser på situationen med nye øjne og giver erhvervet bedre muligheder for at få gang i forretningen. Det kan man efter vores opfattelse sagtens gøre uden at gå på kompromis med sikkerhed og tryghed,” siger Kirsten Munch.

Ovenpå på et forår, hvor landets hoteller og restauranter var tvangslukkede eller kørte med meget lav omsætning, har sommeren været god for nogle virksomheder, men meget hård for især virksomheder i hovedstaden, møde- og konferencevirksomheder og nattelivet. Nu venter et hårdt efterår for det meste af branchen.

I en ny medlemsundersøgelse tegner Horestas medlemmer et dystert billede af de kommende måneder.

”Vores forslag handler i bund og grund om at justere på restriktionerne, så vi sikrer tusindvis af arbejdspladser, uden at sætte sikkerheden over styr,” siger Kirsten Munch.

Relaterede artikler:

Seksdagesreglen kan være på vej ud

Fire millioner færre overnatninger på danske hoteller

Store regionale forskelle for danske hoteller i juli