Fagforeningen HK Danmark har netop fyret direktøren for sit firestjernede Hotel Christiansminde på Sydfyn. Fremsendt pressefoto fra Hotel Christiansminde.

Hoteldirektør fyret for psykisk dårligt arbejdsmiljø

Store problemer med det psykiske arbejdsmiljø, oplyses som grund til, at fagforbundet HK med omgående virkning fyrer direktøren for dets hotel- og konferencecenter Christiansminde på Fyn.

Hoteldirektør Holger Brodersen er efter små ni år fortid på Hotel Christiansminde i Svendborg, skriver Fyens.dk

Hotellet, der er ejet af fagforbundet HK, skriver i en pressemeddelelse, at Holger Brodersen er opsagt med øjeblikkelig virkning i forbindelse med et besøg fra Arbejdstilsynet, der konstaterede store problemer med det psykiske arbejdsmiljø.

”Det er naturligvis uacceptabelt og fuldstændig uforeneligt med bestyrelsens ønsker til et sundt arbejdsmarked – både fysisk og psykisk – at de ansatte på Christiansminde oplever stor, psykisk belastning. Det er aldrig en sjov beslutning at træffe, når man skal sige farvel til en medarbejder, men bestyrelsens vigtigste opgave har været at hjælpe medarbejderne, siger Martin Rasmussen, næstformand i HK og bestyrelsesformand på Hotel Christiansminde i en pressemeddelelse.

Arbejdstilsynet besøgte hotellet i mandags, og i går, torsdag, besluttede bestyrelsen på hotellet, at fyre hoteldirektøren. Han blev fritstillet med øjeblikkelig virkning. Regnskabschef Hans Jørgen Simonsen er konstitueret som direktør. Det var fredag ikke muligt for STANDBY.dk at træffe Hans Jørgen Simonsen.

Martin Rasmussen siger til Fyns Amts Avis: ”Jeg kan ikke gå i detaljer, da der er tale om en personalesag, men konklusionen er, at vi har et dårligt psykisk arbejdsmiljø, som går meget på vores direktørs måde at lede arbejdet på. Det har vi taget konsekvensen af.”

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Holger Brodersen.

25 procent af omsætning fra HK
Firestjernede Hotel Christiansminde med 98 værelser og møde- og konferenceplads til op til 250 personer ligger ud til Svendborg Sund. Dets salgschef, Carsten Nielsen, oplyser til STANDBY.dk, at hotellet sidste år havde 21.000 overnatninger, at der er 40 medarbejdere og at cirka 25 procent af omsætningen kommer via ejeren, HK.

Søren Gisselmann, kommunikationschef i HK Danmark, oplyser til STANDBY.dk, at Christiansminde er HK’s eneste hotel- og konferencecenter – HK Hovedstaden har dog hotel- og konferencecenteret Klinten i Rødvig tæt på Stevns Klint.

Relaterede artikler:

Hotelkæde stopper samarbejde med hotelchef

Ny hoteldirektør forlader ambitiøst projekt

Nyt dansk hotel skal igen have ny direktør