Hotel Sanders i København regnes som et af hovedstadens mest hippe nye boutiquehoteller. Foto: Kølpin Hotels.

Hotelkæde stopper samarbejde med hotelchef

For anden gang siden åbningen i 2017 har Sanders, et af Københavns fine, nye boutiquehoteller, sagt farvel sin general manager. “Men det er ikke en fyring,” siger direktør for Kølpin Hotels.

Nicholas Rana er stoppet som general manager for de tre Kølpin Hotels, hvor han siden sidste sommer har været driftsdirektør, COO, erfarer STANDBY.dk

Nicholas Rana, der nu er stoppet som driftsdirektør for de tre Kølpin Hotels. Foto: Helenekilde Badehotel.

Kølpin Hotels omfatter et af Københavns mest hippe nye boutiquehoteller, Hotel Sanders tæt på Kgs. Nytorv med 54 værelser og suiter, samt Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel, begge i nordsjællandske Tisvildeleje.

I alt er der kun 104 værelser på de tre Kølpin-hoteller, der har Janne Moltke-Leth som administrerende direktør, mens ejeren, den tidligere balletstjerne Alexander Kølpin, har titel af kreativ direktør. Også Nicholas Rana var med i direktionen.

”Kølpin Hotels har mandag fyret sin general manager, Nicholas Rana – nu står Alexander Kølpin i spidsen for Hotel Sanders,” oplyste en kilde i dag til STANDBY.dk – men det benægter administrerende direktør for Kølpin Hotels, Janne Moltke-Leth, er tilfældet.

Hun bekræfter at Nicholas Rana er stoppet, men at det er sket i forbindelse med udløbet af hans kontrakt.

”Vi har ikke fyret Nicholas Rana, der er ikke noget dramatisk i dette og det er sket efter gensidig aftale,” siger Janne Moltke-Leth til STANDBY.dk og tilføjer:

”Der er sket tilpasninger, vi har skåret lidt til og har fået styr på den daglige drift, hvor vi har fået nogle gode ledere på plads på Sanders, hvor Alexander Kølpin selv vil være en del af driften som driftsdirektør.”

STANDBY.dk har tirsdag forgæves søgt at få en kommentar fra Nicholas Rana.

Afsluttede også samarbejdet med tidligere general manager
I maj sidste år bekræftede Janne Moltke-Leth STANDBY.dk’s oplysninger om, at Kølpin Hotels havde ”afsluttet samarbejdet” med Nikolaj Tamakloe, der havde været General Manager for Hotel Sanders fra før hotellet åbnede i slutningen af 2017.

I november 2017 år blev Nicholas Rana, der i 2001 startede sin hotelkarriere på det nyåbnede Copenhagen Marriott, general manager for to medlemmer af Kølpin Hotels, Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel. Sidste sommer blev han så også general manager for Hotel Sanders.

I alt nåede Nicholas Rana 16 år i Marriott-koncernen inden han i 2017 vendte hjem til Danmark. Marriott-karrieren omfattede blandt andet medvirken på typisk salgs- og markedsføringsniveau ved fem hotelåbninger i Europa og Mellemøsten og arbejde med 13 af koncernens hoteller på syv destinationer.

Mange priser til Hotel Sanders
Mens Kølpin Hotels tilsyneladende har problemer med general managers, går det langt bedre når det gælder udmærkelser fra en lang række internationale tidsskrifter med mere.

Senest blev Hotel Sanders kåret som Årets Hotel ved Ahead Awards i London. Hotel Sanders var nomineret i tre kategorier: Guestroom, Hotel Renovation & Restoration og Suite.

Sanders vandt prisen for Hotel Renovation & Restoration, og blev samtidig kåret til Årets Hotel 2018 foran Hotel Crillon Paris og Mandrake London, oplyser Kølpin Hotels. Årets Hotel uddeles af et dommerpanel til det hotel, der bedst kombinerer arkitektur og design med henblik på en ekstraordinær gæsteoplevelse, hedder det.

Tidligere kom Hotel Sanders på Travel Leisures: The IT List 2018, Condé Nast Travelers’ Hot List og Wallpapers Best Urban Hotels.

Hertil kommer en række andre priser – disse kan ses på Hotel Sanders hjemmeside.

Relaterede artikler:

Hotelkæde klar med direktør

Direktørskifte på Københavns nye luksushotel

Kun 2 danske hoteller på fornem liste