Hotel Niels Juel i Køge skiftede 1. maj navn til Zleep Hotel Køge. Zleep er på vej med mindst tre andre hoteller i Danmark. PR-foto.

Hotelkæde kommer op på 14 hoteller i Danmark

Hotel Niels Juel i Køge er efter indgåelse af franchise-samarbejde med kinesisk-ejede Zleep Hotels nu omdøbt til Zleep Hotel Køge. I starten af 2024 har det fordoblet antal værelser til 100.

Hotel Niels Juel i Køge skiftede i dag, 1. maj, navn til Zleep Hotel Køge og er nu en del af Zleep Hotels’ foreløbig 14 hoteller i Danmark – yderligere mindst tre Zleep-hoteller er på vej i Danmark.

Zleep Hotels var indtil starten af 2019 ejet af sin opfinder, danske Peter Haaber. Han solgte 51 procent af Zleep til Deutsche Hospitality, der samme år blev overtaget af kinesiske Huazhu Group. Peter Haaber har stadig de resterende 49 procent af Zleep Hotels.

I september sidste år meddelte Zleep, at Hotel Niels Juel i Køge ville blive et Zleep-franchisehotel. At skiftet til Zleep Hotel Køge nu officielt er en realitet, glæder hotellets direktør, Lene Haslund. Hun siger i en pressemeddelelse fra Zleep:

”Jeg har set frem til denne dag. At blive del af en større koncern med effektive distributions- og driftsværktøjer samt stærke kompetencer og ressourcer inden for blandt andet salg og markedsføring, er netop hvad vi har brug for. Det skaber grobund for øget vækst. Køge er en fantastisk destination, og Zleep egner sig perfekt til byen.”

Vokser fra 50 til 100 værelser
For at udvinde Køge-hotellets potentiale vil bygningens ejer og franchisetager modernisere store dele af hotellet samt fordoble værelseskapaciteten fra i dag 50 til 100 værelser.

For at imødekomme behovet og ønsket om en udvidelse, omdanner Zleep Køge-hotellets restaurant og mødefaciliteter til hotelværelser samt tilbygger en ekstra værelsesfløj.

Moderniseringen og udvidelsen forventes afsluttet senest primo 2024. Hotellet holdes åbent under hele moderniseringen, oplyser Zleep.

Flere nye Zleep Hotels på vej til Danmarks tredjestørste hotelkæde
I midten af 2023 får Hillerød efter planen sit nye Zleep Hotel med 95 værelser på fire etager. Zleep er også på vej med nye hoteller i Danmark i Vejle og Glostrup. På tabssiden mister Zleep med udgangen af i år sit nuværende hotel i Kolding, der skal ombygges til et plejehjem.

Udover de 14 hoteller i Danmark har Zleep ét hotel i Sverige samt flere på vej ude i Europa. Målet er 40 Zleep-hoteller i 2025.

Med sine indtil nu 14 hoteller i Danmark er Zleep landets tredjestørste hotelkæde. Scandic har foreløbig 28 hoteller, det stiger til 29 senere denne måned med åbningen af koncernens største hotel, Scandic Spectrum, med 632 værelser mellem Tivoli og Københavns havnefront.

Danmarks næststørste hotelnavn er Best Western, der på nuværende tidspunkt har 16 hoteller.

Relaterede artikler:

Seks danske hoteller har skiftet navn på et år

Hotelkæde vil være dobbelt så stor i Danmark

Stor international kæde vil have 15 danske hoteller

Hotelkæde taber hotel og starter byggeri af et andet